Gezondheid

Dit zijn de populaire moves in de sportschool

Fit en strak in je vel blijven is wel heel belangrijk. Daarom heb jij dat sportschoolabonnement natuurlijk ook gewoon aangehouden in de tijd dat we niet naar de sportschool konden. Of je nu bij Sportschool Den Haag ingeschreven staat, of waar dan ook in het land, sommige moves zijn overal even populair. Wil je dus snel weer aan de slag en direct een goede start maken? Zorg dan in ieder geval dat je hiermee aan de slag gaat. Voor je het weet ben je weer helemaal scherp en fit dankzij je workout.

Zwaaien met de kettlebell

De tijd van machines zijn wel voorbij in de sportschool. Tegenwoordig is de aandacht weer meer verschoven naar de vrije gewichten. Maar dan vooral de gewichten waarmee je functioneel aan de slag kan en waarmee je op een goede manier je lichaam uitgebalanceerd kan uitdagen. Daarom dat bijvoorbeeld de kettlebell steeds vaker ziet. Je kent dit gewicht wel, het is die kogel met het handvat erop. Daar kan je bijvoorbeeld de zogenaamde kettlebell swings mee doen. Daar word je niet alleen sterk van, het verbrandt ook nog eens genadeloos veel calorieën als je er genoeg doet.

De bokshandschoenen aantrekken

De bokshandschoenen aantrekken

Een andere move die steeds populairder wordt is de vuistslag. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet te verwachten dat je gymbuddy je ineens neerslaat straks. Het gaat natuurlijk om de rondjes op de bokszak. Dit is vooral aantrekkelijk omdat het zoveel van je lichaam vergt. Wil je het wat uitdagender maken, dan maak je er kickboksen van en ga je ook trappen. Probeer het eerst maar eens één ronde van drie minuten vol te houden. En bedenk je daarna dat profboksers dat dus 12 ronden lang moeten doen. Dat is bijna niet te geloven natuurlijk.

Spring op de crosstrainer

De machines zijn dan wat minder populair geworden, maar sommige apparaten kunnen nog net iets beter bij de huidige tijd passen dan andere. Dat geldt bijvoorbeeld voor de crosstrainer. Daarop kan je namelijk nog wel gewoon een uitdaging vinden. Het is vooral ook lekker om even een halfuur of veertig minuten in je eigen wereld terug te trekken en gewoon door te stampen. Omdat je op de crosstrainer meer verbrandt dan op de fiets, is het dus niet meer dan logisch dat je voor dit apparaat kiest wanneer deze vrij is. Daar gaan die laatste vetrolletjes.

De ouderwetse pull-up

Wil je een klassieke beweging doen die je veel spiermassa oplevert, zonder dat je er als een bodybuilder uit gaat zien? Probeer dan de pull-up onder controle te krijgen. Het optrekken aan de stang of de hendels vergt enorm veel power van je. Je armen, schouders, rug en zelfs je borst worden er allemaal mee geactiveerd. Kijk bijvoorbeeld eens hoe gymnasten die ringen of rekstok doen eruit zien. Waar denk je dat dat door gekomen is? Begin eerst met één en leer dan langzaam maar zeker steeds meer te doen. Groeien in kracht voelt ook nog goed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button