Gezondheid

Last van een sleur? Volg dan deze tips!

We gaan allemaal wel eens door een periode waarin we ons vast voelen zitten in het leven. Onze motivatie kan de hoogste pieken en de laagste dalen hebben. Maar als je je de laatste tijd bijzonder gemotiveerd voelt, zit je waarschijnlijk in een sleur. Op zoek naar tips om uit een sleur te komen? Dan ben je aan het juiste adres. Hier zijn een aantal tips om jou uit je sleur te krijgen.

1. Wees trots

De eerste stap is erkenning. En het vergt veel zelfbewustzijn om te herkennen dat je een probleem hebt. Erkennen dat je vastzit in een sleur laat zien dat je genoeg om jezelf geeft om een oplossing te zoeken. Daar kun je dus nu mee aan de slag.

2. Vind de bron van je sleur

We zijn trots dat jij erkent dat je vast zit in een sleur. Dan gaan we over naar de volgende stap: hoe komt het dat je hierin terecht bent gekomen. Is er iets voorgevallen? Kamp je ergens mee? Wanneer je dit kan begrijpen, kun je er ook iets aan doen.

3. Ruim je kast op

Te veel kleren, te weinig kleren, kleren die we nooit zullen dragen, kleren die we niet kunnen vinden omdat ze op stapels liggen en noem maar op, het heeft een betekenis. De een is een hoorder en laat alles liggen van tien jaar terug en de ander heeft intense koopdrang. Maar het geeft geen enkel overzicht. Het eerste wat je ‘s ochtends doet is je aankleden. Als dat al veel rommel in je hoofd oplevert, begin jij je dag automatisch al op de verkeerde been. Terwijl je dat zelf misschien wel helemaal niet in de gaten hebt. 

Daarnaast is je kleding een weergave van hoe jij je voelt. Loop jij alleen maar in losse trui rond, want dat is makkelijk? Dan ga jij daar bijna naar gedragen. Dat moet natuurlijk niet! Ruim kleding op die niet het beste naar je boven brengt of verkoop alles en begin helemaal opnieuw.

4. Duik de sportschool in

Duik de sportschool in

Push jezelf in je sportschool. Hier heb je misschien wel helemaal geen zin in, maar het is wel de beste manier om te ontladen. Voor je dag überhaupt begint of zelfs na een lange dag, de sportschool helpt je om even je gedachten ergens anders naar te dirigeren, namelijk; overleven. 

Heb je nou een extra duwtje in de rug nodig? Ga dan op zoek naar een personal trainer waar jij een goede klik mee hebt. Waar je ook in Nederland woont, een goede personal trainer is overal te vinden. Wanneer je personal training Amsterdam of personal training Amsterdam centrum op zoekt op het internet, komen er al veel mogelijkheden tevoorschijn. Een inschrijving is de eerste stap, de tweede is zo gezet.

Zet ‘m op in het verbreken van de sleur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button