Gezondheid

Vaak wallen onder je ogen? Zo kom je er vanaf

Heb je slecht geslapen? Deze vraag herken je vast als geen ander als je vaak wallen onder je ogen hebt. Wallen onder je ogen vindt natuurlijk niemand leuk. Je kunt echter wel een aantal dingen doen om sneller van deze wallen af te komen. Wij geven je hiervoor in dit artikel de beste tips.

Genoeg slaap

Het spreekt voor zich, maar als je weinig slaapt heb je een grote kans op wallen onder je ogen de volgende ochtend. Om van die vervelende donkere kringen af te komen, is het daarom van groot belang dat je iedere nacht genoeg slaapt pakt. Hierbij moet je denken aan zo’n 7 tot 9 uur slaap per nacht. Zodra je dit volhoudt, verdwijnen die wallen vanzelf. Ga dus op tijd op bed en zorg er echt voor dat je deze aantal uren slaap per nacht pakt. Hoe later jij gaat slapen, hoe vermoeider je de volgende ochtend wakker wordt. En al helemaal als jij iedere dag een vroege wekker hebt.

Extra kussen

Heb jij vaak wallen onder je ogen? Dit kan dan ook liggen aan jouw slaaphouding. Iets dat je daarom kunt proberen, is een extra kussen onder je hoofd leggen. Dit is namelijk goed voor de stimulering van de vochtafvoer. Het gebruiken van een extra kussen om van je wallen af te komen is zeker het proberen waard, want het schijnt echt te werken. Door een extra kussen te gebruiken kom je namelijk in een andere slaaphouding terecht, dat van invloed kan zijn op jouw wallen de volgende dag. Een extra kussen onder je hoofd is niet alleen een goede methode om van je wallen af te kunnen komen, maar een extra kussen is bovendien ook enorm ontspannend. Wellicht val je hierdoor ook wel sneller in slaap: in dit geval is het een win-win situatie!

Let op je voeding

Een goede voeding is belangrijk als je van die vervelende wallen onder je ogen af wilt komen. Wallen kunnen namelijk een teken zijn van een vitaminetekort of van bloedarmoede. Zorg er daarom voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. De belangrijkste vitamines zijn hierbij vitamine C, B6, B12 en K. Het is ook van groot belang om voldoende mineralen binnen te krijgen. Waar je deze mineralen uit kunt halen? Mineralen vind je terug in veel fruitsoorten. Denk bijvoorbeeld aan bananen, meloenen, druiven en kiwi’s. 

Drink genoeg water

Wallen zijn eigenlijk gewoon vochtophopingen onder de ogen. Als je weinig drinkt, heb je daarom meer kans op wallen onder je ogen. Als je graag van je wallen onder je ogen af wilt komen, is het daarom belangrijk om genoeg te drinken. Vooral water is hierbij geschikt. Drink iedere dag dus genoeg water om minder last te hebben van die donkere kringen onder je ogen. 

Met bovenstaande tips kun je aan de slag als je graag wilt dat de wallen onder je ogen snel verdwijnen. Zodra je deze tips blijft volgen verschijn jij voortaan helemaal fit op je werk of andere afspraak!

Gerelateerde artikelen

Back to top button