Liefde & relatie

Liefdesverdriet? Dit zijn de beste manieren om dit te verwerken

Is jouw relatie onlangs verbroken? De kans is dan aanwezig dat je nu liefdesverdriet hebt. Liefdesverdriet kan ontzettend veel pijn doen. Je wilt hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer vanaf zijn, want je moet door met je leven. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel vertellen wij je de beste manieren om liefdesverdriet te verwerken, zodat je snel weer de oude bent. 

Verbreek even het contact 

Bij liefdesverdriet moet je echt even afkicken van jouw ex. En dit wordt alleen maar moeilijker als jullie nog contact met elkaar hebben, want zo duurt het rouwproces voor jou waarschijnlijk alleen maar langer. Het is daarom goed om na de breuk tijdelijk even geen contact met elkaar te hebben. Je kunt dit contact eventueel weer oppakken als jullie hier beiden klaar voor zijn. Neem echter geen contact op met je ex als je nog niet helemaal over hem heen bent. Zo is de kans groot dat je toch weer meer gevoelens krijgt en zo duurt het nog veel langer om jouw liefdesverdriet te verwerken. 

Krop je pijn niet op

Liefdesverdriet doet pijn. En deze pijn moet je absoluut niet opkroppen. Het is een rouwproces, dat best een tijd kan duren. In plaats van het op te kroppen, is het juist goed om er met anderen over te praten. Ook al heb je hier misschien geen zin in, het helpt wel. Ook huilen is helemaal niet erg, dit hoort erbij. Wanneer je je pijn wel opkropt, duurt het herstellen van liefdesverdriet alleen nog maar langer. Zorg er dus voor dat je dit niet doet!

Zorg voor jezelf

De eerste paar dagen in bed liggen en verder niets uitvoeren, waarschijnlijk lijkt jou dat het beste idee als je liefdesverdriet hebt. Helemaal begrijpelijk, maar na die paar dagen zal je je leven toch weer een beetje moeten oppakken. Je kunt immers niet wekenlang alleen maar in bed liggen. Dit lost jouw liefdesverdriet namelijk niet op. Zorg daarom goed voor jezelf. Probeer gezond te eten en neem iedere dag een lekkere douche of bad. Ook een wandeling of een uurtje sporten op een dag is een goede optie. 

Zoek afleiding

Een van de beste tips om liefdesverdriet een beetje te kunnen verwerken, is door afleiding te zoeken. Wanneer je afleiding hebt, denk je namelijk even niet aan dit verdriet en ben je even met iets heel anders bezig. Denk aan leuke uitjes, zoals met vriendinnen naar de bioscoop, dierentuin of pretpark. 

Het komt goed

Bij liefdesverdriet heb je waarschijnlijk nergens zin in. Echter is het goed om te onthouden dat het goed komt. De pijn verdwijnt, hoe lang dit soms ook kan duren. Het is niet leuk, maar je komt het snelst over jouw relatie heen als je gewoon het verdriet ondergaat. Je moet hier even doorheen, om jouw leven daarna weer helemaal op te pakken. Ontkennen of doen alsof het je niets doet is dan ook vaak geen goede optie, want uiteindelijk wordt het verdriet dan alleen maar groter. Liefdesverdriet is natuurlijk allesbehalve leuk, maar het komt hoe dan ook weer goed!

Gerelateerde artikelen

Back to top button