Liefde & relatie

Tips om een awkward date te voorkomen

Als je aan het daten bent, is het vast wel eens voorgekomen dat je een awkward date hebt gehad. Als dit het geval is, weet je ook als geen ander dat dit absoluut niet fijn is. Niemand houdt tenslotte van ongemakkelijke dates. Wil je voorkomen dat het nog een keer voorkomt dat je een awkward date hebt? Lees dan snel verder, want wij geven je de beste tips. 

Bereid je een beetje voor

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat voordat je op date gaat alles al over jouw date weet. Echter kan een beetje voorbereiding meestal geen kwaad, zeker als je wilt voorkomen dat het een ongemakkelijke date wordt. Bedenk bijvoorbeeld over welke onderwerpen jullie het zouden kunnen gaan hebben. Uiteraard hoor het gesprek spontaan te gaan, maar mocht het voorkomen dat er een ongemakkelijke stilte valt kun je op deze onderwerpen terugvallen. Een goede tip hierbij is bovendien om het te houden bij luchtige onderwerpen. Ga op de eerste date niet te veel in over zware onderwerpen. Als jouw date het hier graag over wilt hebben, hoor je dat vanzelf wel!

Kies de locatie

De date staat gepland, maar wat gaan jullie doen? Gaan jullie een drankje doen, uiteten of naar de bioscoop? Of houden jullie beiden niet zo van een standaard date en doen jullie graag iets meer ondernemends? Dat laatste kan een hele goede optie zijn als jij zelf niet zo’n prater bent. Denk bijvoorbeeld aan een locatie als een pretpark of dierentuin. Als je bijvoorbeeld voor een leuke activiteit kiest voor een date, ligt de focus niet compleet op jouw date, maar ook op de activiteit. Op deze manier kun je dus vaak voorkomen dat het te ongemakkelijk wordt. 

Stel veel vragen

Tijdens een date wil je uiteraard de ongemakkelijke stiltes zo veel mogelijk voorkomen. Het is daarom goed om tijdens een date vragen te stellen. Zo kom je geïnteresseerd over bij de persoon waar je een date mee hebt. Pas wel op dat je ook weer niet te veel vragen naar je date vuurt, geef jouw date ook de ruimte om vragen aan jou te stellen. 

Wees jezelf

Houd goed in je achterhoofd dat het altijd belangrijk is om jezelf te blijven. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je daadwerkelijk bent. Als je jezelf voordoet als iemand anders, val je vroeg of laat alsnog door de mand. Je kunt dus maar beter jezelf zijn. Als je een leuk persoon hebt gevonden, is het toch belangrijk dat deze persoon jou leuk vindt om wie je echt bent? Blijf dus altijd jezelf en verander niet.

Accepteer het als het niet werkt

Vaak merk je al na een korte tijd of je het ziet zitten of niet. Accepteer het dan ook als je de date geen succes vindt. Je kunt dan nog wel uren gaan spenderen met je date, maar als je diep van binnen al weet dat het niets wordt kun je de date maar beter niet te lang maken. Uiteraard is het ook geen goed idee om de date ineens af te kappen, dit is niet zo netjes. Wees er na de date ook gewoon eerlijk over als je denkt dat het niet gaat werken. Zo geef je jouw date geen valse hoop en kunnen jullie beiden verder gaan met daten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button