Liefde & relatie

Waar je aan moet denken als je gaat samenwonen met je vriend

Ben je van plan binnenkort samen met je vriend te gaan samenwonen? Leuk! Daar heb je waarschijnlijk een lange tijd naar uitgekeken. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om samen wakker te worden, te koken en in slaap te vallen? Hoewel samenwonen natuurlijk heel erg gezellig is, is het daarentegen ook een grote stap waarbij je elkaar nóg beter leert kennen. Waar je allemaal aan moet denken als je gaat samenwonen met je vriend? Wij vertellen je er meer over in dit artikel. 

Praat goed over de inrichting

Uiteraard gaat er nog een heel proces vooraf aan het samenwonen. Zo moet je beslissen hoe jullie je huis gaan inrichten. En hierbij is het belangrijk om hier goed met elkaar over te blijven praten, en naar elkaars wensen te luisteren. Het kan namelijk zo zijn dat jij iets helemaal fantastisch vindt, maar je lover daarentegen niet. Dan moeten jullie er toch samen uitkomen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie elkaars wensen perfect aanvullen. Dan gaat het inrichten van jullie huis bijna vanzelf!

Financiën

Tja, de financiën horen er nu eenmaal bij als je gaat samenwonen. Het is dan ook goed om dit van tevoren goed te bespreken. Wie betaalt wat, en hoe? Daarnaast is het goed om te kijken of jullie alles eerlijk verdelen of dat de ene persoon meer betaald dan de ander. Wat een goed idee kan zijn als je gaat samenwonen met je vriend, is het openen van een gezamenlijke rekening. Met een gezamenlijke rekening weet je precies hoeveel jullie te besteden hebben en blijven de financiën op deze manier vaak eerlijk verdeeld.

Maak niet overal ruzie over

Als je gaat samenwonen, gaan jullie je ongetwijfeld wel eens ergeren aan elkaar. Probeer echter niet om elk klein dingetje een ruzie te starten, want het wordt er op die manier natuurlijk niet gezelliger op. Communiceer samen goed over wat jullie wel en niet fijn vinden van elkaar, zo weten jullie wat jullie van elkaar verwachten. 

Neem ook tijd voor jezelf

Als je net gaat samenwonen wil je het liefst alles samendoen. Zorg er echter ook voor dat je zo nu en dan wat tijd voor jezelf neemt. Spreek af met vriendinnen of ga een serie kijken, sporten of een leuk boek lezen. Je hoeft je namelijk echt niet schuldig te voelen als je niet 24/7 met je lover bezig bent. Uiteraard wil je dit in het begin graag, maar naar mate de tijd vordert is het goed om ook af en toe lekker even iets voor jezelf te doen. En dat hoeft helemaal niet lang te duren, want je bent binnen no time weer bij je lover terug: ideaal!

Blijf leuke dingen doen

Wat heel belangrijk is om te doen wanneer je gaat samenwonen, is om leuke dingen te blijven plannen. Plan leuke dagjes weg, ga uiteten of gewoon ergens een drankje doen. Wanneer jullie dit helemaal niet doen, kunnen jullie er niet even tussenuit en dat kan voor stress zorgen. Er moet tenslotte ook gewerkt, schoongemaakt en gekookt worden. Een ander leuk idee is om bijvoorbeeld eens in de maand een date night plannen. Zo houden jullie echt een avond vrij om er samen op uit te gaan, en heb je echt even helemaal tijd voor elkaar. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button