Liefde & relatie

Waarom het goed is om samen met je vriend romantische films te kijken

Als je samen met je partner op zoek gaat naar een film, komt het vast zo nu en dan voor dat je niet op één lijn zit met elkaar. Jij wilt misschien wel een romantische film zien, en je partner vindt een actiefilm veel leuker. Waarschijnlijk kies je om de beurt, want op deze manier blijft het toch nog eerlijk. Maar dames opgelet, want er zijn goede redenen om je vriend ervan te overtuigen dat een romantische film kijken echt wel een goed idee is. Wil je weten waarom het kijken van een romantische film samen met je vriend beter is dan je denkt? Wij bespreken het in dit artikel, dus lees snel verder.

Kan een goede invloed hebben op je relatie

Een romantische film kijken samen met je vriend kan een goede invloed hebben op jullie relatie. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Dit heeft te maken met de idealen en verwachtingspatronen. In veel romantische films lijkt veel helemaal perfect, dat zal je vast wel herkennen. Het kijken van romantische films met je lover kan ervoor zorgen dat de idealen en verwachtingspatronen hierdoor beïnvloedt worden. Als je ziet hoe het er in een film in een relatie aan toe gaat, kun je hier samen misschien ook wel dingen uithalen die een positief effect kunnen hebben op jullie relatie. Het is namelijk vaak zo dat wanneer je naar zo’n soort film kijkt, jij en je vriend zich onbewust meer laten beïnvloeden dan dat jullie je eigenlijk realiseren. Zeker de moeite waard dus om je vriend over te halen om eens wat vaker voor een romantische film te kiezen. 

Romantische films kijken maakt je vriendelijker

Kijk je vaak romantische films? Dat heeft een positieve invloed op je gedrag. Zo is er een onderzoek gedaan waarin personen meerdere weken naar verschillende soort films keken. Een groep naar bijvoorbeeld romantische films, de andere groep naar actiefilms. En je gaat niet geloven wat uit die onderzoeken is gebleken. Het blijkt namelijk dat de personen die vaak romantische films keken een stuk vriendelijker waren geworden. Daarnaast waren de mensen die naar romantische films keken meer open, eerlijk en loyaal. De personen die echter voor veel actiefilms kozen, hadden het tegenovergestelde. Deze personen werden minder betrokken en gaven minder om wat andere mensen van hun dachten. Nou, als dit geen goede reden is om samen met je vriend vaker naar romantische films te gaan kijken? 

Of mannen ooit een liefhebber worden van romantische films, is nog maar de grote vraag. De kans is groot dat zij toch een stuk liever kijken naar een misdaad/actie film of thriller. Het zo nu en dan afwisselen met soorten films is dan ook zeker geen slecht idee, want op deze manier blijven jullie allebei tevreden. Echter zijn bovenstaande redenen niet voor niks uit onderzoeken gebleken. Je mag na het lezen van dit artikel dus zeker nog vaker een poging wagen bij je vriend om vaker een romantische film aan te zetten. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button