Mode

Zijn er trendy hoortoestellen voor vrouwen beschikbaar?

Heb je problemen met je gehoor en heb je daarom een afspraak gemaakt bij de audicien? Als de resultaten gratis gehoortest eenmaal binnen zijn, kan de audicien een diagnose stellen en je adviseren bij het uitzoeken van een hoortoestel. De audicien kan aan de hand van de testresultaten en diens expertise verschillende gehoorapparaten aan je voorstellen, zodat je kunt testen welk model het beste bij je past. Gelukkig is de tijd van het grote, lomp uitziende gehoorapparaat voorbij en heb je de keuze uit moderne, high-end exemplaren met geavanceerde functies, zoals verbinding met je telefoon, tv en computer. Daarbij zijn er modellen beschikbaar die nauwelijks zichtbaar zijn, dus een gehoorapparaat hoeft je look zeker niet te verpesten. Lees hier als je benieuwd bent welke trendy hoortoestellen er beschikbaar zijn.

Design

Welk type gehoorapparaat je uiteindelijk kiest, hangt niet alleen af van de testresultaten, maar ook van je eigen wensen. Voor het beste assortiment hoortoestellen kun je terecht bij een audicien, waar je de toestellen in het echt kunt bekijken en je kunt laten adviseren door de experts op dit gebied. Misschien ben je bang dat een hoortoestel er niet mooi uitziet, maar door de snelle technische ontwikkelingen ben je niet meer gebonden aan grote, opvallende apparaten. Zo is het design van in-het-oor hoortoestellen (IHO) zo compact dat ze nauwelijks zichtbaar zijn in je oor en kan de Phonak Lyric zelfs volledig in de gehoorgang geplaatst worden, zodat deze voor de omgeving 100% onzichtbaar is. Ook de zichtbaardere achter-het-oor toestellen (AHO) zijn tegenwoordig ontzettend klein en ook nog eens beschikbaar in diverse kleuren zoals moderne metallics en chique zilver-, goud- en bronstinten.

Telefoneren

Door het hoge innovatietempo en technieken die zich blijven ontwikkelen, worden er elke paar jaar nieuwe, trendy hoortoestellen gelanceerd. Deze hebben bijvoorbeeld niet alleen een verbeterde geluidskwaliteit, maar ook moderne functies. Zo kun je ook met je gehoorapparaat helemaal met de tijd meegaan. De meeste High End hoortoestellen kunnen communiceren met je smartphone, waardoor bellen via je gehoorapparaat tegenwoordig tot de mogelijkheden behoort. Voor apparaten met een Made for iPhone-bijschrift, heb je hiervoor zelfs geen streamer meer nodig. Zo kun je met recente modellen van de iPhone en iPad dan ook volledig handsfree telefoneren.

Streamen

Streamen

Het is met de nieuwste generatie hoortoestellen mogelijk om het audiosignaal van je Smart TV naar je hoortoestellen te streamen, waardoor je het geluid van je tv direct in stereo op je gehoorapparaat te horen kunt krijgen. Momenteel heb je hier in de meeste gevallen nog merkgebonden zendapparatuur voor nodig, maar de verwachting is dat dit in de nabije toekomst mogelijk wordt via Bluetooth en je er dus zelfs geen bijkomende apparatuur meer voor hoeft aan te schaffen. Met de komst van de nieuwste versie van Bluetooth, Bluetooth LE Audio, wordt dit langzamerhand ook de standaard voor in hoortoestellen. Zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden als je graag films en series kijkt dus!

Computerverbinding

Met gehoorapparaten met het nieuwe Bluetooth LE Audio-protocol, heb je ook de mogelijkheid om ze met pc’s en laptops te verbinden. Als je hier interesse in hebt omdat je bijvoorbeeld veel online vergadert via diensten als Zoom, Teams of Skype, let dan bij de aanschaf van een nieuw hoortoestel goed op de verbindingsmogelijkheden en informeer naar hoortoestellen met LE Audio. Zo zie je maar dat je met de nieuwste hoortoestellen een geavanceerd stukje techniek in je oren hebt en kunt kiezen uit trendy kleuren, onzichtbare designs en een scala aan hypermoderne functies die helemaal met de tijd meegaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button