Vakantie & vrije tijd

10 tekenen dat jij een echte huismus bent

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Als jij het hier helemaal mee eens bent, is de kans groot dat jij een echte huismus bent. In dit artikel zetten wij enkele tekenen op een rijtje waaraan je kunt herkennen of jij een huismus bent of niet. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Liever een avondje Netflix dan een avondje de deur uit. Tja, jij zit liever je favoriete serie te bingewatchen dan dat je ’s avonds nog de deur uitgaat om wat te doen. Lekker thuis op de bank ploffen, joggingspak aan en de serie kan beginnen. 

2. Een afspraak plannen? Bij jou thuis! Als je een keer een afspraak met vriendinnen hebt gepland, dan probeer je dit zoveel mogelijk bij jou thuis te doen. Zo hoef je lekker niet de deur uit en kan je gewoon in je joggingspak op de bank blijven zitten.

3. In het weekend liever geen plannen. Jij vindt niets lekkerder dan een weekend vrij, waarbij je het hele weekend thuis bent. Eten, serie, slapen, en weer opnieuw: zo zie je jouw weekenden het liefst. Je vindt het dan ook helemaal niet erg als je afspraken hebt staan in het weekend die last-minute afgezegd worden. 

4.  Je eet liever thuis dan ergens buiten de deur. Heeft iemand je gevraagd eens een hapje buiten de deur te eten? Jij baalt daarvan, want jij eet liever thuis. Lekker zelf koken of eten bestellen en het thuis opeten, dat is toch ideaal?

5. Thuiswerken is helemaal jouw ding. Jij vindt het geen enkel probleem als je jouw werkdagen thuis moet doorbrengen. Dit vind je tenslotte de fijnste omgeving.

6. Online shoppen. Jij gaat liever niet de deur uit om outfits te shoppen, want jij bestelt alles gewoon lekker online! Je kunt je pakketjes immers toch vaak weer retourneren, dus waarom zou je de deur uitgaan en in de rij gaan staan bij je favoriete winkels? 

7. Je brengt het liefst de hele dag door in pyjama of joggingspak. Want ja, niets zit zo comfortabel als een pyjama of lekker joggingspak. Een strakke spijkerbroek op een normale dag die je thuis spendeert vind jij dan ook maar niets, want dit zit lang niet zo comfortabel als jouw favoriete pyjama of joggingspak. 

8. Jouw bank zit het allerlekkerste en niets ligt zo comfortabel als jouw bed.  Niets kan tippen aan jouw eigen bank en bed. Als je terugkomt van een vakantie of een avondje op de bank bij iemand anders, vind je dan ook niets zo fijn dan om weer op je eigen bank of bed te ploffen. 

9. Je bent blij als je jouw eigen huis weer instapt. Je komt terug van je werk of een andere afspraak en kan eigenlijk al niet wachten tot je weer lekker in je eigen huis bent. 

10. Online daten. Als je single bent hoef je er toch niet direct op uit om te daten? Dat kan tegenwoordig natuurlijk lekker makkelijk online. En mocht het dan zover komen dat je een afspraakje hebt gepland, kan dat toch gewoon bij jou thuis? Wel zo makkelijk. 

Herken jij jezelf in meerdere van deze tekenen? Dan kunnen we wel vaststellen dat jij wel een echt huismus bent. Daar is dan ook helemaal niets mis mee, want het is natuurlijk ontzettend fijn om veel tijd thuis door te brengen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button