Vakantie & vrije tijd

5x leuke plekken in Nederland voor een vriendinnenweekend

Plan jij met je vriendinnen ieder jaar een vriendinnenweekend? Ontzettend leuk natuurlijk. Maar het is wel weer ieder jaar de vraag naar welke locatie jullie nu weer kunnen gaan. Om jou en je vriendinnen op weg te helpen, bespreken wij in dit artikel 5 leuke plekken in Nederland die garant staan voor een leuk vriendinnenweekend!

Maastricht       

Het is hoe dan ook een van de mooiste en gezelligste steden van Nederland: Maastricht. Deze stad is dan ook zeker geschikt voor een leuk vriendinnenweekend, in Maastricht is genoeg te beleven. Zo heb je talloze winkels waar jullie nieuwe outfits kunnen scoren, zijn er ontzettend veel leuke eetgelegenheden en ook voor een lekkere borrel of tot in de late uurtjes uitgaan ben je in Maastricht op de juiste plek. Al met al dus een perfecte locatie voor jullie volgende vriendinnenweekend!

Waddeneilanden

Waar je zeker goed zit voor een vriendinnenweekend, is op een van de Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Op deze Waddeneilanden kun jij je zeker vermaken. Op de Nederlandse Waddeneilanden is veel te beleven, waarbij ieder Waddeneiland weer iets unieks heeft. Jij en je vriendinnen kunnen je op een van de Waddeneilanden dus prima vermaken. De Waddeneilanden beschikken allemaal over toffe restaurantjes en cafés en een mooie natuur: de ideale locatie!

Veluwe

Houden jij en je vriendinnen van de natuur? Dan zijn jullie op de Veluwe helemaal op de juiste plek. De Veluwe is een ontzettend leuke locatie voor een tof vriendinnenweekend. In de Veluwe is dan ook genoeg te beleven. Denk aan het maken van een leuke fietstocht, huren van scooters of gewoon lekker wandelen door de natuur. In de Veluwe kunnen jij en je vriendinnen hoe dan ook vermaken. Huur een leuk huisje, zoek leuke eetgelegenheden op en duik de mooie natuur in.

Amsterdam

Als jij en je vriendinnen nog nooit een bezoekje hebben gebracht aan Amsterdam, is dit zeker een leuke locatie voor een vriendinnenweekend. In Amsterdam is genoeg te beleven. Van een tof uitgaansleven tot toeristische attracties: alles is hier mogelijk. 

Scheveningen

Staat jullie vriendinnenweekend ieder jaar in de zomer gepland? Dan is Scheveningen de ideale locatie voor jullie. In Scheveningen is veel te doen. Zo kun je op het strand liggen, de pier bewonderen, het reuzenrad instappen, door de stad heen fietsen en genieten van de talloze toffe restaurantjes. De boulevard van Scheveningen is dan ook echt een toffe plek om (vooral ’s avonds) door te brengen met vriendinnen. Ideaal om te doen is ook een dagje zonnen op het strand en ‘s avonds lekker uiteten en een drankje doen met je vriendinnen. Daar is helemaal niks mis mee toch? 

Om een goede locatie uit te kiezen voor een vriendinnenweekend, is het belangrijk om jullie wensen op te sommen. Willen jullie graag een avontuurlijk weekend, waarbij jullie veel gaan ondernemen? Of liggen jullie in de zomer liever op het strand met een lekkere cocktail? Of kiezen jullie toch voor het bezoeken van alle hoogtepunten van een stad? Zodra jullie het hierover eens zijn, wordt het een stuk makkelijker om een locatie te vinden dat perfect is voor jullie vriendinnenweekend. Bovenstaande locaties zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden voor jullie ter inspiratie, maar er is uiteraard nog veel meer. Nederland heeft tenslotte ontzettend veel moois te bieden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button