Vakantie & vrije tijd

Professionele portretfoto’s kunnen je carrière een impuls geven

Een goed portret is belangrijker dan ooit. De manier waarop jij jezelf presenteert is in grote mate van invloed op hoe de omgeving naar je kijkt. Het is een eerste indruk die mensen in zich opnemen en vaak maar langzaam bijstellen. Wat je doet en wie je verder bent is een mooie aanvulling als achtergrondinformatie, maar als het goed is dient dat voornamelijk ter ondersteuning van het portret. Dat portret, gemaakt door een portretfotograaf, vertelt het verhaal, jouw verhaal.

Professioneel op de foto

Professioneel op de foto

Profilering is een vorm van marketing, een professionele benadering van wat er geleverd wordt. Wat je ook met je meebrengt, expertise, algemene kennis, creativiteit, commercialiteit, een portretfotograaf weet datgene naar boven te halen waar je voor staat, wat je wilt uitdragen. Belangrijk is daarbij dat je benaderbaar bent, toegankelijk oogt zodat een bepaalde mate van verbinding ontstaat wanneer naar het portret gekeken wordt. Natuurlijk is dat per definitie een persoonlijke smaak, alleen kan een professioneel portret door een goede portretfotograaf heel wat mensen over de streep halen om te willen ontdekken wie er achter dat portret zit.

Krachtige authenticiteit

Vertrouwen is ook een belangrijke maatstaf. Afhankelijk van het beeld dat je wilt uitstralen kan een goede mix tussen zakelijkheid en persoonlijkheid daar een grote rol in spelen. Zakelijkheid laat zien dat je kundig bent en de persoonlijke kant toont dat je open staat voor je omgeving. Voor iedereen ligt dat natuurlijk anders, voor iedereen is er een andere invalshoek en dat kan een portretfotograaf invullen. Je moet daarvoor ook vertrouwen hebben in de portretfotograaf. Een goede fotograaf neemt daarom de tijd om kennis te maken, te horen wat je wilt uitdragen en dat te combineren met wie je bent.

Denk niet dat je nooit goed op een foto kunt staan. Iedereen is fotogeniek. De professionele portretfotograaf heeft daar allerlei tips voor. Persoonlijke aandacht en coaching tijdens de opnames zijn cruciaal. Voor en tijdens de opnames krijg je tips aangereikt die je niet alleen tijdens die fotosessie gebruikt. Het is kennis die je meeneemt zodat je altijd weet wat te doen wanneer je onverwacht ergens op de foto komt. Die handvaten zijn echte hulpmiddelen waardoor je voortaan meer ontspannen in de camera kijkt.

Vol van zelfvertrouwen

Soms is het slim iemand in te huren voor de make up. Niet om je te veranderen in een ander persoon, maar juist om de sterke punten te accentueren waardoor je met nog meer zelfvertrouwen je portret laat fotograferen en dat is belangrijk. Daarom wordt ook besproken welke kleding je op de foto wilt dragen. Zelfvertrouwen zie je terug op de foto. Het is een van de eerste dingen die opvallen bij een portret. Zelfvertrouwen laat onder andere zien dat je een krachtig persoon bent, bewust van je eigen authenticiteit. De portretfotograaf zorgt ervoor dat je optimaal op foto staat en die positiviteit, dat gevoel, spat ervan af. Zeker wanneer het portret zakelijk wordt gebruikt is dat een enorm voordeel.

Een ontspannen sfeer met eigen inbreng en samenwerking tussen jou en de portretfotograaf zorgen, samen met de aangereikte tips voor het perfecte portret. Een krachtige foto die laat zien wie je bent, puur en authentiek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button