Vakantie & vrije tijd

Waarom een drone zeker een vrouwending is!

Je zou wellicht denken dat het besturen van een drone echt iets voor mannen is. Niets is echter minder waar! Niet alleen mannen maar ook veel vrouwen dromen ervan piloot te kunnen spelen en een vliegend apparaat te besturen. Buiten het feit dat het leuk is om een drone te besturen is het ook gaaf om de omgeving vanuit birdview te bekijken. Vind je het leuk om de mooiste foto’s te maken en te bewerken? Dan kun je met behulp van een drone de meest unieke beelden schieten.

Wat kun je met een drone?

Als je naar het aanbod van een aansprekende webshop in drones kijkt, zie je dat je hierin zeer veel mogelijkheden hebt. Voor iedere combinatie van wens en budget is er wel een geschikte drone te vinden. Dit roept wellicht de vraag op wat je met een drone kunt. Een drone is immers veel meer dan een op afstand bestuurbaar vliegtuig waar je kleine neefje misschien mee speelt. De mogelijkheden van een drone hangen uiteraard deels af van de keuzes die je hierin maakt. Allereerst kun je hier de mooiste luchtbeelden mee maken. Ben je op vakantie en heb je het paradijs op aarde gevonden? Dan kun je dit vastleggen met behulp van je drone. Daarnaast kun je ook de mooiste luchtshots van je eigen huis maken of van bijvoorbeeld een mooie kustlijn. Daarnaast kun je met sommige drones zelfs bepaalde voorwerpen vervoeren wat uiteraard ook heel leuk is. 

Regels met betrekking tot het vliegen met een drone

Regels met betrekking tot het vliegen met een drone

Hebben we je enthousiasme gewekt? Dan hebben we bij deze bewezen dat het vliegen met een drone niet alleen voor mannen is voorbestemd maar dat dit ook zeker wel een vrouwending kan zijn. Het is wel goed om te weten dat er sinds 01 januari 2021 een Europese regelgeving aan het vliegen met drones is verbonden. Je mag bijvoorbeeld op maximaal 500 meter hoogte vliegen en de drone moet binnen je gezichtsveld blijven. Daarnaast heeft de overheid bepaald waar je wel en niet mag vliegen en moet je houden aan de privacy regels. Bij het gebruik van een speelgoed drone zijn deze regels wat minder van toepassing maar aan dat soort apparaten mag je geen camera hangen. Daarnaast mag deze drone niet zwaarder zijn dan 250 gram. Als dit wel het geval is, moet je een vliegbewijs halen en moet de drone geregistreerd worden bij de RDW. Als je vliegt met een drone dat zwaarder is dan 2 kilo mag je alleen vliegen boven plekken waar geen mensen komen. Dit zijn zeker wel even zaken die je in je achterhoofd moet houden als je de intentie hebt om een drone aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button