Vakantie & vrije tijd

Zo kun je je keepershandschoenen na de winterstop gewoon weer gebruiken

Als keeper zijn handschoenen een van de belangrijkste onderdelen van je tenue. Met een goede grip en balgevoel kun je namelijk het beste presteren. Je hebt één doel en dat is die bal uit je doel houden. Zo kun je de wedstrijd namelijk niet verliezen! Je wil daarom goed voor je handschoenen zorgen. Gebruik je ze vaker, dan worden ze continue vochtig waardoor de niet zo snel kunnen scheuren. Maar wanneer je ze weglegt voor de winterstop, kan het zo voorkomen dat ze in het voorjaar er niet meer goed uitzien. Om dit te voorkomen hebben we een aantal tips voor je.

Voorbereiden

Na elke wedstrijd of training was je je handschoenen zorgvuldig. Hiervoor gebruik je handschoenreiniger en water. Je laat de handschoenen op kamertemperatuur drogen en legt deze plat neer met de handpalm naar boven. Gebruik nooit een wasmachine of droger en wring ze nooit uit! Hierdoor zullen de handschoenen vervormen en het schuim zal meteen kapot gaan in een wasmachine of droger.

Vettig houden

Zodra je keepershandschoenen schoon en weer droog zijn, kun je ze het beste invetten met een speciale balm. Vaseline werkt ook prima. Je doet dit op de schuimlaag van je handschoenen om te voorkomen dat deze uitdrogen en gaan splijten of afbrokkelen.

Wegstoppen

Wanneer je handschoenen bijna droog zijn en je van een vetlaagje hebt voorzien, stop je ze in een speciaal keeperstasje. Let hierbij op dat je nooit de palmen tegen elkaar legt. De palmen zullen namelijk aan elkaar gaan plakken waardoor het schuim meteen kapot is als je ze uit elkaar haalt. Leg het tasje dan op een donkere plek neer op kamertemperatuur. De kou in de winter of warmte in de zomer zorgen er namelijk ook voor dat je handschoenen uitdrogen.

Levensduur verhogen tijdens het seizoen

Levensduur verhogen tijdens het seizoen

Het is allereerst belangrijk dat je de juiste maat koopt. Te kleine handschoenen zullen namelijk te veel druk hebben waardoor het schuin binnen enkele dagen zal scheuren. Let er ook op dat je genoeg beweegruimte hebt. Je zult namelijk het beste opstaan door je af te zetten met een vuist. Door bepaalde handigheidjes aan te leren om minder druk op het schuim te zetten, zul je de levensduur aanzienlijk verlengen. Bovendien is het aan te raden om voor wedstrijden een speciale set keepershandschoenen te kopen zodat je tijdens de wedstrijd optimaal kunt presteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button