Vakantie & vrije tijd

Zo kun jij ontspannen met de kids als je thuis blijft

Je hoeft niet op vakantie te gaan om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. De gedachte alleen al dat je geen koffers hoeft te pakken, kan voor rust zorgen. Maar hoe vermaak je dan de kinderen? Zeker als je ervoor kiest om ze niet fulltime schermtijd te geven. De oplossing die zeker te werkt? Schaf een trampoline aan!

Voor iedere tuin wel een passende variant

Het fijne aan de trampoline? Deze werkt als een magneet. Vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen zullen er ook meteen naar toe gaan. Daarbij is er een trampoline voor iedere tuin te vinden. Van een bescheiden formaat, al dan niet met veiligheidsnet, tot een mega trampoline. De trampoline van trampolines.nl kiezen voor jouw kinderen is een leuk klusje. Er zijn er zoveel beschikbaar!

Plaats je trampoline op een plek waar kinderen vrij kunnen springen. Het beste kun je deze niet pal naast een schuur zetten. De kans dat ze proberen op de schuur te klimmen, of ervan af te springen, kan voor ongevaarlijke situaties zorgen. Ook dichtbij een boom is een plek die je liever vermijdt. Naast klimpartijen zorgt een boom ook voor schaduw. En het kan zijn dat er veel vogels in de boom zitten, waardoor takjes en ander materiaal op je trampoline komt te liggen.

De trampoline nodigt uit tot lekker bewegen

De trampoline nodigt uit tot lekker bewegen

Voor jong en oud is de trampoline geschikt. Enkel springen of leer jezelf salto’s aan. Kleuters zullen dit zelfs al snel onder de knie hebben! Beginnend met de koprol gaan ze vanzelf experimenteren met andere bewegingen. De trampoline draagt bij aan een beter lichaamsbewustzijn. Dit betekent dat kinderen meer leren over hoe ze hun voeten en handen neer moeten zetten, hoe ze een koprol daadwerkelijk kunnen maken. En ook hoe ze vallen zonder zichzelf te bezeren.

Het is daarbij ook de ideale plek om je eigen tent te bouwen. Met wat oude tuinkussens en kleden zullen de kinderen zich uitstekend vermaken. Of geef ze een oud papier doos die leeg is. Ook zo kunnen kinderen er van alles bij verzinnen en hun spelfantasie de vrije loop laten. En heb je jongens die van voetbal houden? Wat losse ballen op de trampoline en ze zullen zich vermaken met hoog houden van de bal!

En zo heb jij je handen vrij om zelf ook een tijdschrift te lezen en te ontspannen. Om lekker te zonnen en te genieten van je kopje koffie of thee. Klinkt heerlijk toch? De trampoline gaat jaren mee. Dat maakt dit, met het spelplezier, de ideale investering voor het hele gezin. Ontspanning voor iedereen met één trampoline.

Welke trampoline is voor jouw kinderen geschikt?

Gerelateerde artikelen

Back to top button