Verzorging

De beste tips voor de perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Des te belangrijker is het dan ook dat jouw wenkbrauwen ‘on fleek’ zijn. Maar hoe krijg je nou die perfecte wenkbrauwen? Wij helpen je op weg en geven jou de beste tips. 

Epileer niet te vaak

Misschien denk je dat als je de perfecte wenkbrauwen wil, je steeds moet blijven epileren. Echter hoeft dit helemaal niet. Wanneer je namelijk vaak je wenkbrauwen epileert, kan het zo zijn dat de vorm van jouw wenkbrauw heel onnatuurlijk wordt. Pas daarom op hoe vaak en hoeveel je epileert. Haal ook niet te veel haren weg, alleen de haren die nodig zijn. Een goede tip bij het epileren is om gebruik te maken van een wenkbrauwborstel. Kam je wenkbrauwen hiermee en haal de haartjes weg die uitsteken onder je wenkbrauw. Het is echter geen goed idee om ook de bovenkant van je wenkbrauwen te epileren, want ook op deze manier kan de vorm er heel anders uit gaan zien. 

Volle wenkbrauwen zijn tegenwoordig enorm populair, dus je hoeft echt niet ontzettend vaak je wenkbrauwen meer te epileren. 

Kies het juiste wenkbrauwproduct

Om jouw wenkbrauwen perfect te maken, heb je make-up producten nodig. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een wenkbrauwgel, wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of wenkbrauwmascara. Heb je niet zulke volle wenkbrauwen? Dan kun je ze met een wenkbrauwpotlood natuurlijk bijtekenen. Ook wenkbrauwpoeder zou je hiervoor kunnen gebruiken. Heb je volle, maar wel lichte wenkbrauwen? Dan is wenkbrauwgel of wenkbrauwmascara voor jou de beste keuze om natuurlijke wenkbrauwen te creëren. 

Kies de juiste kleur

Het is van groot belang dat je van de wenkbrauwproducten die je gebruikt wel de juiste kleur kiest. Je wilt natuurlijk niet te lichte, maar ook niet te donkere wenkbrauwen hebben. Denk er dus goed over na welke kleur het beste zou staan bij jou. Heb je blond haar? Kies dan voor een kleur die 1 à 2 tinten donkerder is dan je haarkleur. Vrouwen met bruin of zwart haar hebben in veel gevallen zelf al donkere wenkbrauwen, maar het komt vaak voor dat zij deze nog donkerder maken. Als jij dus bruin of zwart haar hebt kan dit een optie zijn. Sommigen vinden een te donkere kleur echter helemaal niet mooi. Dan is het een goed idee om een lichtere kleur bruin te kiezen. Hiermee is de uitstraling van je wenkbrauwen iets zachter, waardoor het minder opvalt. 

De perfecte wenkbrauwen krijgen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zo moet je een mooie vorm zien te krijgen, een goed wenkbrauwproduct uitkiezen en voor de juiste kleur gaan. Deze tips zijn in ieder geval belangrijk om in je achterhoofd te houden als je bezig bent met het doen van je wenkbrauwen. Als je er niet helemaal zelf uitkomt, kan het een goed idee zijn om filmpjes te kijken. Er zijn tegenwoordig talloze influencers of make-up artiesten die jou een goede uitleg geven over het doen van je wenkbrauwen. Zo weet je in ieder geval zeker dat jouw wenkbrauwen straks on fleek zijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button