Verzorging

Dit zijn de voor- en nadelen van gelnagels

Voor veel dames zijn verzorgde nagels een echte must. Helemaal te begrijpen, want verzorgde nagels laten jouw handen er mooier uitzien. Echter heeft niet iedereen het geluk dat hun nagels van nature al mooi zijn. Dan kunnen gelnagels een goede oplossing zijn. Er zitten echter niet alleen voordelen aan gelnagels, maar ook enkele nadelen. Wat de voor- en nadelen zijn van gelnagels lees je in dit artikel. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken of jij voor die toffe gelnagels gaat of niet. 

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn kunstnagels die worden gebruikt om de natuurlijke nagels te versterken. Bij het zetten van gelnagels wordt gel op de nagel gelakt. Door middel van een UV-lamp zal de gel dan uitharden en op je nagels blijven zitten. Je kunt gelnagels in allerlei verschillende soorten kiezen. Denk bijvoorbeeld maar aan glitter gelnagels of gekleurde gelnagels. Gelnagels kunnen zo ongeveer een drie tot vier weken blijven zitten. Echter heeft dit uiteraard wel te maken met de manier hoe je met de nagels omgaat. Mocht een gelnagel eerder afbreken, kun je deze vaak gewoon weer laten vervangen.

Voordelen van gelnagels

Tijd om de voordelen van gelnagels op te sommen. Ten eerste zijn gelnagels een betere oplossing als jij geen zin hebt om iedere paar dagen je nagellak weer bij te werken. Gelnagels blijven namelijk lang mooi zitten, dus je hoeft er niet veel naar om te kijken. Dat is een groot voordeel, want je weet vast als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je nagellak op je nagels weer eens loslaat waardoor je het weer moet gaan bijwerken. 

Een ander voordeel van gelnagels is dat er ontzettend veel keuze is om jouw nagels op te pimpen. Van leuke kleuren tot glitters en toffe patronen: alles is mogelijk. Je nagels zien er door middel van gelnagels bovendien altijd verzorgd uit. Daarnaast zorgen gelnagels ervoor dat jouw natuurlijke nagels steviger aanvoelen. Een ander groot voordeel aan gelnagels is het feit dat gelnagels er vaak natuurlijk uit blijven zien.

Nadelen van gelnagels

Er zitten ook enkele nadelen aan gelnagels. Zo is het zetten van gelnagels vaak vrij duur, vooral als je het continu laat bijwerken. Als jij dus iedere maand nieuwe gelnagels wilt, kan dit flink in de kosten oplopen. Het gevaar aan gelnagels is dan ook vaak dat wanneer je gelnagels hebt, je al snel weer wat nieuws wilt proberen. Dan kies je dus toch weer voor gelnagels en raak je er misschien een beetje verslaafd aan. Echter moet je er natuurlijk wel wat voor overhebben om de perfect verzorgde nagels te hebben. 

Een ander nadeel van gelnagels is het feit dat het lastiger is om kleine voorwerpen te pakken. Doordat je nagels vaak dikker en langer zijn, kan je hier last van hebben. Mocht je voor de eerste keer gelnagels hebben, zal het ook flink wennen zijn om je smartphone te bedienen.

Ook is het niet zo dat wanneer je gelnagels hebt je hier helemaal niet meer naar hoeft om te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat onder gelnagels gemakkelijk vuil blijft zitten. Ook zijn gelnagels moeilijker te verwijderen, dit gebeurt door middel van vijlen. 

Al met al zijn er dus voor- en nadelen te benoemen voor het zetten van gelnagels. Heb jij al vaak gelnagels gehad of denk je eraan om dit eens te laten doen? 

Gerelateerde artikelen

Back to top button