Verzorging

Geknoeid met nagellak? Met deze tips krijg jij het overal uit

Als je vaak nagellak gebruikt, is het ook bij jou vast wel eens gebeurd dat je geknoeid hebt met nagellak. En dat is natuurlijk niet fijn, want nagellak krijg je nou eenmaal niet zo makkelijk overal uit. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt gebruiken om nagellak uit veel dingen te kunnen halen als je hebt geknoeid. Wij geven je in dit artikel de beste tips. 

Kleding

Oh no… je hebt nagellak geknoeid op je kleding. En je zult dan ook altijd zien dat het geen oude kleding is. Geen paniek, want nagellak kun je zelfs uit kleding krijgen. Hoe je dit doet? Gebruik hiervoor nagellak remover zonder aceton. Gebruik hiervan uiteraard ook weer niet te veel, maar een klein beetje. Wat je kunt doen is de nagellak remover druppelen op de nagellak vlek. Daarna kun je met een doekje voorzichtig wrijven totdat de vlek is verdwenen. Het kan echter geen kwaad om je kleding daarna direct in de was te gooien. Zo weet je honderd procent zeker dat je de volgende keer dat je die kleding weer aanhebt, niets meer terugziet van de nagellak die je hebt geknoeid. 

Bank

Nagellak geknoeid op de bank? Ook daar is een goede tip voor. Je denkt waarschijnlijk dat het een lastige klus wordt om nagellak uit je bank te kunnen verwijderen, maar toch is het helemaal niet zo moeilijk. De oplossing? Haarspray. Ja, je leest het goed: haarspray kan erbij helpen om die nagellak vlek uit jouw bank te halen. Het enige dat je hoeft te doen is sprayen op de vlek en daarna door middel van plukkende bewegingen de nagellak verwijderen.

Kleed

Heb je tijdens het nagellakken geknoeid op je kleed? Dan kan het goed zijn dat je op dat moment in paniek bent geweest. Echter is ook hier een oplossing voor. Om nagellak uit je kleed te kunnen verwijderen, kun je namelijk gebruik maken van parfum of deodorant met alcohol. Spuit een beetje parfum of deodorant op het kleed en laat het even kort intrekken. Daarna kun je met een doekje deppen, totdat de nagellak uit het kleed verdwijnt. 

Hout

Heb je nagellak gemorst op hout? Bijvoorbeeld op je houten tafel? Belangrijk om hierbij te onthouden is dat je in dit geval nooit gebruik moet maken van nagellak remover. Als je dit wel doet, heb je namelijk kans dat er lelijke vlekken ontstaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe je nagellak wel uit hout krijgt? Ook hiervoor kun je haarlak gebruiken. Spray een beetje op de vlek en laat het kort intrekken. Daarna kun je de nagellak vlek gemakkelijk weghalen. 

Haar

Oeps, is er tijdens het nagellakken wat nagellak in je haar terechtgekomen? Gebruik dan direct nagellak remover zonder aceton om het eruit te halen. Dit is een goede oplossing als de nagellak nog nat is. Merk je het pas later op en is de nagellak al opgedroogd en hard geworden? Gebruik dan olie of conditioner om de nagellak te verwijderen. 

Als het bij jou nog wel eens gebeurt dat je knoeit met nagellak, is het goed om deze bovenstaande tips te onthouden. Ze kunnen dan namelijk heel goed van van pas komen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button