Wonen

3 van onze favoriete hanglampen trends voor boven de eettafel

Een mooie lamp uitkiezen voor boven de eettafel is niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer je niet zo goed weet wat je zoekt. Om je een beetje op weg te helpen zetten we 3 van onze favoriete hanglampen trends voor je op een rijtje.

1. Rookglas

Rookglas

Een trend die we sinds een paar jaar meer en meer zien in lampenland is rookglas. Oftewel: glas met een tintje, wat een zogenaamd rokerig effect geeft. Dit effect komt extra mooi naar voren wanneer hier een mooie lamp in zit met een gloeidraadje. Vaak is het glas grijs, maar het kan ook lichtbruin, roze of zelfs groen zijn. Ook qua vorm kun je verschillende kanten op. Strakke grote bollen, kronkelende organische vormen, of kokervormen met ronde of strakke randen. En om het af te maken: zwarte of messing details doen het altijd goed in combinatie met rookglas.

2. Messing

Messing

Ook van messing zijn we groot fan, zowel in de glanzende als matte of geborstelde variant. Je ziet messing details sowieso al overal terug in interieurwereld. Van messing kastknopjes tot bestek en deurklinken. En dus ook bij lampen. Onze favoriet? Een grote messing bollamp, met open onderkant.

3. Moderne kroonluchter

Moderne kroonluchter

Kroonluchters ouderwets? Echt niet! En kitscherig? Ook dat hoeft niet per definitie het geval te zijn. Tegenwoordig heb je namelijk prachtige moderne varianten, waarin strakke lijnen speels en subtiel worden afgewisseld met ronde bolvormen. Horizontaal, verticaal, diagonaal… je kunt alle kanten op. Onze favoriet? Eentje die zowel horizontaal als verticaal uitloopt, mét messing en helder glas, wit glas of rookglas.

4. Rotan en bamboe

Rotan en bamboe

Liever een iets natuurlijkere, bohemian uitstraling in huis? Kies dan voor een hanglamp van natuurlijke materialen, zoals gevlochten bamboe of rotan. Ook hiermee kun je allerlei kanten op. Zo is de onderstaande variant wat strakker en perfect voor in een minimalistisch interieur, maar er bestaan ook varianten met rondere vormen of uitstekende sprieten die juist meer in de boho-sfeer passen.

De lamp zelf

Maar dan… het lampje zelf nog. Ook hiermee kun je alle kanten op, zowel qua intensiteit als qua warmte en vorm. Ook kan het bij sommige lampen nét mooier zijn wanneer je het mooie gloeidraadje ziet schijnen wanneer de lampenkap deels open of doorschijnend is. Kijk voor volop keuze én informatie bij Lampdirect.

Gerelateerde artikelen

Back to top button