Wonen

Boxspring kopen? Hier moet je rekening mee houden

Ga je voor het eerst een boxspring bed aanschaffen? Dan weet je misschien niet waar je de zoektocht moet beginnen. Het aanbod is erg groot en er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Om je alvast goed op weg te helpen, lees je hieronder een aantal punten waar je tijdens het shoppen rekening mee kunt houden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de ideale boxspring te vinden.

Geschikt formaat

Bepaal om te beginnen het ideale formaat voor jouw nieuwe boxspring bed. Meet de slaapkamer op en kijk wat praktisch is in de ruimte. Blijft er nog voldoende bewegingsruimte over als je kiest voor een kingsize formaat of kun je beter een compacte boxspring kiezen? Houd natuurlijk ook rekening met jouw eigen comfort wensen en die van jouw eventuele partner. Er zijn bijvoorbeeld extra lange bedden verkrijgbaar voor lange personen.

Juiste ondersteuning

Voor optimaal comfort is het essentieel om een boxspring matras te kiezen met de juiste ondersteuning. De ideale stevigheid verschilt erg per persoon. Het heeft namelijk te maken met je lichaamsgewicht, slaaphouding en persoonlijke voorkeur. Wanneer je totaal andere wensen hebt dan jouw partner, is het handig om twee losse boxspring matrassen aan te schaffen. We raden in ieder geval aan om jouw nieuwe boxspring geheel op maat te laten maken. Deze Vispring boxspring wordt altijd op bestelling gemaakt door echte ambachtslieden. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat.

Topper voor extra comfort

Topper voor extra comfort

Til het comfort naar een hoger level door ook een matrastopper aan te schaffen. Dit is een dun matras dat bovenop het boxspring matras komt te liggen. Met een topmatras maak je het bed nog zachter of juist wat steviger. Vind je het lastig om de juiste ondersteuning en hardheid te kiezen? Vraag dan om persoonlijk advies bij een boxspring specialist.

Uiterlijk van het boxspring bed

Het uiterlijk van het nieuwe bed speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Het hoofdbord en/of voetbord, materiaalgebruik en de kleuren hebben veel invloed op de sfeer van de slaapkamer. Zorg er daarom voor dat het mooi aansluit bij de interieurstijl.

Jouw budget

Maak van tevoren een inschatting van jouw maximale budget. Hierdoor kun je gerichter gaan shoppen en heb je naderhand geen spijt van de grote aankoop. Er zijn goede boxspring bedden verkrijgbaar voor ieder budget. Van hele luxe varianten van premium merken tot een kwalitatieve Caresse boxspring met juist een hele vriendelijke prijs.

Passend beddengoed

Zodra je jouw perfecte boxspring bed hebt gevonden, is het slim om direct passend beddengoed aan te schaffen. Hiermee maak je het plaatje helemaal compleet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button