Wonen

De grootste badkamer- en keukentrends van het moment

Ieder jaar en bijna ieder seizoen ontstaan er weer nieuwe trends op interieurgebied. Wellicht is het je al eens opgevallen dat badkamertrends en keukentrends vaak in elkaar overlopen. In beide ruimtes heb je bijvoorbeeld te maken met wasbakken, kranen, onderhoudsvriendelijke vloeren en opbergruimte. Ben je benieuwd wat er populair is in 2022/2023? Wij hebben de 4 grootste trends voor badkamers en keukens op een rij gezet.

1. Zwarte details in badkamer en keuken

Zwarte accenten zijn al een tijdje populair, maar blijven voorlopig nog erg trendy. Voeg het dus gerust toe aan je eigen badkamer of keuken. Je kunt het op een subtiele manier aanpakken met zwarte hanglampen en een zwarte kraan. Ben je niet bang om een statement te maken? Kijk dan eens naar een zwarte waskom of donkere kasten. Het is mooi als je de zwarte details op meerdere plekken terug laat komen.

2. Ronde en organische vormen

Ronde en organische vormen

Zowel in de badkamer als de keuken zien we steeds vaker organische vormen terugkomen. Denk aan ronde handgrepen, een ovale spiegel, ronde waskom, keukenkraan met een grote boog of een badkuip met een organisch design. Deze zachte vormen brengen meer sfeer en speelsheid in een ruimte. Zelfs als de rest van het interieur vrij strak is. Wanneer je het lastig vindt om deze afgeronde vormen toe te voegen aan het badkamer- of keukenontwerp, is het slim om professioneel advies in te winnen. Bezoek een winkel met specialisten in jouw omgeving. Bijvoorbeeld een showroom voor badkamers Den Helder of een keukenspecialist om de hoek.

3. Gebruik van natuurlijke materialen

Gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een grote trend de komende tijd. En dan hebben we het in het bijzonder over hout. In een keuken is hout vrij eenvoudig toe te passen. In de badkamer heb je veel te maken met vocht en wordt het dus iets lastiger. Gelukkig zijn er veel vochtbestendige materialen verkrijgbaar met een houtlook. Zo geniet je van de sfeervolle look van hout, maar hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen of vochtproblemen. Dit is ook erg handig voor een keukenblad! Grando keukens Den Helder kan je goed informeren over de mogelijkheden van hout in de keuken.

4. Visgraat motieven

Visgraat motieven

Of het nou gaat om een badkamervloer, keukenvloer of een tegelwand: het visgraat motief is niet meer weg te denken. Het motief oogt speels en chic tegelijk. Je kunt het toepassen met hele kleine tegeltjes of met grote stroken voor op de vloer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gerelateerde artikelen

Back to top button