Wonen

De mooiste materialen voor hanglampen

Er bestaan veel verschillende soorten hanglampen. Kies je voor een grote opvallende lamp voor een mooi contrast, of houd je het rustig met een kleine? Naast het formaat is er ook veel keuze in het soort materiaal. Elk materiaal zorgt voor een andere sfeer, doordat ze het licht allemaal anders doorlaten. Ben je benieuwd naar de verschillende materialen? Lees dan verder en ontdek wat het beste bij jou past!

Glazen hanglampen

Het grootste voordeel van lampen van glas is de transparantie. Licht wordt optimaal benut. Omdat je door de lamp heen kunt kijken oogt een ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Ideaal dus in een kleine donkere ruimte. Daarnaast staat een glazen hanglamp in iedere ruimte mooi in combinatie met alle materialen. Hierdoor is een glazen lamp geschikt voor elke interieurstijl van industrieel tot romantisch, van klassiek tot design. Een lamp met gekleurd glas en een gloeidraad is perfect als je wil gaan voor een vintage look.

Rotan en Bamboe

Bamboe en rotan hebben een warme en exotische uitstraling en zien we veel terug in de zogenaamde ‘Botanische interieurs’. Het voordeel aan bamboe lampen, is dat ze praktisch zijn. Door de open structuur schijnt het licht er eenvoudig doorheen en geeft het mooi sfeerlicht. Rotan, riet en bamboe zijn organische materialen die door hun natuurlijke uitstraling vrijwel in elke interieurstijl passen. Industrieel, Scandinavisch, landelijk, botanisch: elk interieur kan wel een beetje rotan, riet of bamboe gebruiken!

Metaal

Is de stijl van jouw interieur vooral industrieel? Dan past een metalen lamp erg goed. Een metalen lamp is vaak heel stoer en robuust. Heb je een interieur dat minder stoer is en vooral bestaat uit rustige kleuren? Dan is het ook leuk om juist te kiezen voor een stoere grote lamp. Dit breekt het geheel weer een beetje.

Ontdek het ruime assortiment van Sfeer.nl

Sfeer.nl - lampen

Ben je enthousiast geworden van de genoemde hanglampen? En wil je graag een nieuwe hanglamp kopen? Ontdek dan het ruime assortiment hanglampen van Sfeer.nl. Neem een kijkje op de website en zoek jouw nieuwe lamp uit! Een groot deel van de lampencollectie is op voorraad en kan daardoor kan het vaak binnen 24 uur geleverd worden. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Gerelateerde artikelen

Back to top button