Wonen

Dit is waarom pvc vloeren zo populair zijn

Is het tijd voor een grote make-over in jullie huis? Meestal begint dit met het bedenken van een nieuwe opstelling. Een uitbouw aan de keuken bijvoorbeeld, waardoor je ruimte krijgt voor dat kookeiland. Of de woonkamer geheel pimpen, met andere verf op de muren en meubels. Iets wat iedere ruimte sfeer geeft is de vloer. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een pvc vloer. Deze vloer heeft tal van goede eigenschappen, die geschikt zijn voor ieder huishouden.

Wat is PVC eigenlijk?

PVC is een afkorting van ‘polyvinylchloride’. Een hele mond vol, de vloer zelf is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Dit maakt dat een PVC vloer allereerst sterk is. De toplaag van PVC is beschermend en zo gemaakt dat deze niet van echt hout te onderscheiden is. Er zijn vele dessins en kleuren met een PVC vloer mogelijk.

Een PVC vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming

Als je een deel van je huis grondig onder handen neemt, dan is vloerverwarming een luxe en comfort waar veel mensen voor kiezen. Lekkere warme voeten thuis! Eén van de unieke eigenschappen van een PVC vloer is dat deze de warmte goed geleidt. Daarnaast kan PVC uitstekend tegen de warmte van het verwarmingselement.

Waterbestendig en comfort voor je voeten

Met een houten vloer of laminaat, is het niet fijn als er een beker water omgaat. Laat staan een emmer of een huisdier wat onbedoeld een plasje doet. PVC vloeren zijn waterbestendig. En dit is een uitkomst. Je kunt daarnaast de pvc vloeren ook nog eens heel gemakkelijk reinigen. Slechts een licht vochtige dweil met sop en je vloer ziet er weer als nieuw uit!

Als je wel eens op een tegelvloer hebt gelopen, zul je de kou in je voeten opgemerkt hebben. Met een PVC vloer hoef je hier niet bang voor te zijn. De vloer houdt warmte goed vast en voelt daardoor ook fijner aan voor je voeten.

Heel veel kleuren en dessins

Heel veel kleuren en dessins

De mogelijkheden van PVC zijn enorm. Van een hout- tot betonlook, de vloeren zijn gemakkelijk te leggen en duurzaam. En wil je een ruimte in huis laten breken? Kies dan voor een PVC vloer in visgraatmotief. Trendy en super stoer om te zien! De vloer is ook geluiddempend.

Je hebt dus jaren plezier van deze vloer. PVC is een stuk goedkoper als een houten vloer, is gemakkelijker zelf te leggen en kan zowel tegen water als tegen warmte van de vloerverwarming. Er worden nog steeds kleuren en looks aan de PCV collectie toegevoegd. Zo weet je zeker dat er ook een vloer is van PCV die bij jou en je woonwensen past.

Van welke PVC vloer gaat jouw woonhart harder kloppen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button