Wonen

Verbouw je eigen groente in een kweekkas

Tuinieren is ontspannend. Alleen dit is al een goede reden om je groene vingers los te laten. En wist je dat als je geen groene vingers hebt, je dit wel bij kunt leren? Het gezegde van ‘al doende leert men’ gaat voor tuinieren helemaal op. Om lol te blijven houden in het tuinieren is het belangrijk dat wat je plant ook gaat groeien.

Met een kweekkas kun je heel eenvoudig je eigen groente en fruit verbouwen. En dit is naast leuk ook duurzaam. Je eet zo de groente van het seizoen. De groente hoeft zo verscheept te worden uit een ver land. Als je eenmaal je eigen groente hebt geproefd wil je niet anders meer. Het is zoveel smaakvoller als de tomaten en paprika’s in de wereld.

Hierdoor smaken jouw eigen verbouwde groenten zo lekker

De liefde die je erin proeft die proef je. Daarnaast zijn ze een stuk verser. Ze hoeven geen lange bootreis af te leggen vanuit Afrika of via het vliegtuig met Australië. Eenmaal geoogst en gewassen kunnen ze dezelfde avond al op je bord liggen.

Verder zijn je aardappels en courgettes vrij van bestrijdingsmiddelen. Beter voor het milieu, je portemonnee en je eigen gezondheid.

Goede resultaten behalen? Investeer in één van de kweekkassen

Je groente en fruit verbouwen in één van de kweekkassen? Er zijn vele kweekkassen, verschillend in grootte en afmetingen. Door een kweekkas te gebruiken kun je gewassen beschermen. In een kas is het namelijk warmer als in de buitenlucht. Plantjes die slecht tegen kou en vorst kunnen worden in een kas optimaal beschermd. Dit zul je ook merken als je groente gaat groeien. In een kas gaat dit veel sneller dan in de buitenlucht.

Ook kan het in een kas niet waaien. Zeker als je tomaten vol en zwaar aan de steel hangen ben je meer verzekerd van een schadevrije oogst. Ook vogels en andere kleine dieren als muizen hebben geen kans om van jouw groente alvast een maaltijd mee te pikken.

Deze groenten doen het uitstekend in een kweekkas

Deze groenten doen het uitstekend in een kweekkas

Hoe moet je nu beginnen, met het kweken van je eigen groenten? Om je alvast op weg te helpen, kun je aan de volgende groenten denken:

  • Tomaten. Is een warmteminnend vruchtgewas. Dit betekent dat tomaten het beste groeien bij een gecontroleerde warmte. Een temperatuur die je in een kweekkas optimaal kunt regelen!
  • Aubergines en courgettes. Officieel zijn ze zelfs familie van elkaar. Ook deze twee doen het erg goed in een kas die de temperatuur reguleren kan.
  • Meloenen, wist je dat meloenen ook warmteminnend zijn? Als je van meloenen houdt, kun je deze prima in een kweekkas verbouwen!

Welke groente ga jij kweken?

Gerelateerde artikelen

Back to top button