Wonen

Vervelende klusjes die je eenvoudig uitbesteed

Sommige mensen noemen het een hobby, maar de meesten toch een verplichting; Het huishouden. Nu kunnen we natuurlijk aanraden om een hulp in de huishouding te nemen en daarmee alle vervelende klusjes uit handen te laten nemen, maar die luxe heeft niet iedereen.

Je zult gewoon af en toe zelf die dweil, poetsdoek en wasmachine aan moeten raken. Toch zijn er ook dingen op deze wereld, die niks of nauwelijks iets extra’s kosten en toch heel wat gedoe besparen. Hierbij een aantal geniale tips.

Online bestellen

Oké, een inkoppertje; maar het online bestellen van producten bezorgd heel wat gedoe. Nu moet je bij veel webshops nog wel veel verzendkosten betalen maar daar zijn uitzonderingen op.

Welke daar het allerfijnste voorbeeld van is? Boodschappen thuisbezorgen. En dan niet die flitsbezorgers die levensgevaarlijk door de stad razen. Nee, gewoon de vertrouwde grootgrutter die langskomt met zijn verantwoorde busje.

Wanneer je slim inkopen doet en op de aanbiedingen let is bezorging vaak gratis, efficiënt ingepakt in kratten én bezorgd tot op het aanrecht. Nooit meer slepen met volle tassen, chagrijnig door lege schappen en geen parkeerplek vinden. Need we say more?

Abonnementen opzeggen

Abonnement opzeggen  is echt iets wat alle energie uit je kan trekken. Eerste een keuzemenu van tien minuten, vervolgens 20 minuten een wachtmuziekje om vervolgens bij een klantenservice medewerker uit te komen die er eveneens geen zin in heeft.

Ook dit kun je gratis en eenvoudig oplossen door een bedrijf in te schakelen die dit gratis voor je doet. De staatsloterij opzeggen?  Je abonnement op de tv-gids? Videoland? Je kunt het zo gek niet bedenken en ze nemen het van je over.

Spread the word

Spread the word

Niemand houdt natuurlijk van klagen, dat begrijpen wij heel goed. Toch kan een (kleine) klaagzang over jouw minst favoriete klusje soms mooie resultaten opleveren. Voor je het weet blijkt strijken opeens dé topper in het huishouden van je buurvrouw te zijn, terwijl jij al dansend door de kamer dweilt. Ieder zijn ding. Je voelt hem al aankomen, doe een uitruil aan klussen en voor je het weet doe jij alleen nog maar je favoriet.

Kortom, alles uit handen laten nemen is maar voor weinigen weggelegd. Toch kan het leven altijd wel iets makkelijker gemaakt worden. Met behulp van de ontwikkelingen van vandaag de dag zijn daar steeds meer opties voor. Voel je absoluut geen luiaard, iedereen heeft nou eenmaal zijn favorieten en minder leuke taken. Efficiënt ermee omgaan is de oplossing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button