Wonen

Zo creëer je jouw eigen thuiskantoor

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werken we momenteel nog allemaal veel thuis. En dit vraagt flink wat van jou als werknemer. Waar de ene persoon het helemaal geen probleem vindt om thuis aan het werk te gaan, heeft de ander er helemaal niets mee. Toch is het in deze lastige periode niet anders, we zullen eraan moeten geloven. Om thuis goed aan de slag te kunnen gaan, is het wel belangrijk dat je jouw eigen plekje hebt. Het is namelijk niet ideaal als jij vanuit je bed of vanuit de bank een hele dag aan het werk moet. Het is goed om een eigen thuiskantoor te creëren. Hoe je dit op een goede manier kan doen lees je in dit artikel. 

Kies de juiste ruimte

Werk je het liefst in de woonkamer, keuken of in een aparte kamer? Dat is helemaal aan jou. Het is echter wel iets om goed over na te denken. Zorg ervoor dat je een juiste locatie kiest waar je genoeg ruimte hebt om relaxed te kunnen gaan werken. Wat een groot voordeel kan zijn, is om een ruimte te kiezen waar je veel voordeel hebt van het daglicht. Heb je een geschikte locatie dicht bij het raam? Dat kan ideaal zijn.

Bureau

Je thuiskantoor begint natuurlijk bij een goed bureau, want zonder goed bureau kan je niet goed aan het werk. Het is niet alleen nodig om een bureau te hebben, maar ook goed om na te denken over wat voor soort bureau je wilt. Zo zijn er bureaus met veel opbergmogelijkheden, bureaus met weinig opbergmogelijkheden, bureaus die je omhoog en omlaag kan zetten: noem het maar op. Bureaus zijn er dan ook in alle soorten en maten, dus je moet echt goed kijken naar wat het beste bij jouw werksituatie past. Het is tenslotte van groot belang dat je een goed bureau kiest, want je gaat er aardig wat tijd doorbrengen. 

Bureaustoel

Bij een goed bureau hoort uiteraard ook een goede bureaustoel. Je kunt denken: ik pak er wel even snel een normale stoel bij. Vaak is dit echter niet zo’n verstandige keuze. Moet je voor jouw werk echt acht uur lang achter een bureau zitten? Dan is het wel logisch dat je een fatsoenlijke bureaustoel hebt. Het staat mooier bij je bureau en is daarnaast ook een stuk beter voor je ergonomische houding dan een normale stoel. 

Verlichting

Daglicht is natuurlijk het beste licht om te hebben. Heb je jouw bureau staan ergens in de buurt van een raam? Dan heb je het daglicht al gratis meegepikt. Zit je echter niet dicht in de buurt van een raam, dan is het belangrijk om bij je thuiskantoor de juiste verlichting te hebben. Denk hierbij aan bureaulampen of spotjes in het plafond. 

Kantoorspullen

Om aan het werk te kunnen, heb je vaak kantoor accessoires nodig. Welke dit voor jou kunnen zijn, heeft te maken met het werk dat je doet. De ene persoon heeft minder kantoorspullen nodig dan de andere persoon. Niet alleen de noodzakelijke kantoorspullen zijn belangrijk. Het is namelijk ook leuk om je kantoor een beetje op te pimpen, toch? Je brengt er tenslotte een hoop tijd door, dus dan mag het er wel gezellig uitzien. Je kunt jouw thuiskantoor pimpen met wat leuke kantoor accessoires. Denk aan wat leuke planten, notitieblokjes en andere mooie spullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button