Wonen

Zo knap je de badkamer goedkoop op

Je badkamer is dringend aan vervanging toe. Maar je hebt niet het budget om een geheel nieuwe badkamer te laten installeren. Met wat slimme tips kun je de badkamer helemaal opknappen. En wel zo dat het ook met een beperkt budget haalbaar is. Het mooiste resultaat? Gebruik alleen professionele producten!

Je badkamertegels verven

Je kunt ervoor kiezen om over de bestaande tegels heen te stuken. Stucwerk is alleen erg duur. En stukadoors hebben het erg druk. Een optie die sneller gaat? Je tegels verven! Op Verf-plaza.nl is een ruim assortiment aan verf te vinden die geschikt is voor badkamers. Deze verf kan goed tegen vocht, dekt uitstekend en blijft goed zitten. Ideaal om over die mosgroene tegels een eigentijdse kleur aan te brengen!

Ook de badkamermeubels kun je met speciale verf behandelen. Als er een barstje zit in de wastafel, kun je deze aanstippen en opvullen. Zo heb je met beperkte middelen een geheel ander resultaat.

Opruimen loont

Een badkamer die bomvol staat met producten, zelfs al is die net nieuw, oogt toch anders als een opgeruimde. Als jouw badkamer geverfd is, ruim deze dan ook grondig op. Ga je badkamerkastje door en kijk eens kritisch welke producten je vaak gebruikt. Zijn er producten die niet meer goed zijn? Denk aan opgedroogde nagellak of misschien wel producten die onder de zwarte schimmel zitten. Weg ermee!

Koop wat leuke mandjes in de kleur die jij mooi vindt. En organiseer daar al je producten in. Dit kan per gezinslid zijn. Of een plek waar je alle opgerolde handdoeken in bewaart.

Koop nieuwe accessoires in één kleur

Kies liever voor één en maximaal twee kleuren in je badkamer. Als je voor de handdoeken, zeepdispenser en het vloerkleed dezelfde kleuren kiest, creëer je rust. En het geeft een luxe uitstraling.

Het kan mooi zijn om de neutrale kleur op de muur op te halen met de accessoires in de badkamer. Hou je wel van felle kleuren? Dan kan geel een leuk energievol effect geven. Liever een zachte tint als tegenhanger? Dan zijn pasteltinten ook een trend die nu steeds meer opkomt.

Verf je spiegel in een andere kleur dan de tegels

Verf je spiegel in een andere kleur dan de tegels

Heb je al een houten spiegel in de badkamer hangen? Je kunt deze ook heel leuk verven! Slechts even schuren, ontvetten en netjes verven geeft een heel fris en tof resultaat. Laat je spiegel extra opvallen in de ruimte! Geef deze een andere kleur als de muurtegels.

Het is ook leuk om een spiegel aan de badkamerdeur te hangen. Het laat de ruimte groter lijken. En praktisch is het ook. Even kijken hoe die broek of shirt je staat is een stuk eenvoudiger in een grote spiegel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button