Wonen

Zo maak je jouw woonkamer klaar voor de lange en gezellige winteravonden

Tijdens de lange winteravonden wil je het liefst lekker knus binnen blijven. Lekker op de bank ploffen en je serie of film aanzetten, of gezellig spelletjes spelen met vrienden of familie. Maar hoe maak je jouw woonkamer nou helemaal klaar voor deze lange en gezellige winteravonden? Wij hebben wel een aantal tips voor je om jouw woonkamer te pimpen voor de winter. Nu we toch veel binnen zitten, kan jouw woonkamer er maar beter gezellig uitzien, toch? Heeft jouw woonkamer dus nog een winter make-over nodig? Lees dan snel verder, want wij helpen je erbij om dit voor elkaar te krijgen!

Lichtjes

Als je het gezellig wilt maken in jouw woonkamer, kunnen lichtjes absoluut niet ontbreken. Want lichtjes geven sfeer en dat is precies wat je nodig hebt om jouw woonkamer er gezellig uit te laten zien. Bij lichtjes kun je denken aan bijvoorbeeld kaarsjes of kandelaren. Met dit soort lichtjes ben je zeker van een gezellige sfeer in je woonkamer. Je kunt dan ook geen lichtjes genoeg hebben want hoe meer lichtjes je neerzet, hoe gezelliger je het in je woonkamer maakt. 

Warme kleuren

Warme kleuren dragen enorm bij aan een gezellig interieur. Om jouw woonkamer klaar te maken voor de gezellige winteravonden, hoef je echt niet heel je interieur te veranderen. Door een paar simpele dingen toe te voegen kun je jouw woonkamer al een stuk gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke sierkussens of enkele kaarslichthouders in warme kleuren. Dit zijn simpele items die zeker kunnen bijdragen aan een gezellige sfeer in je huis. 

Sfeerhaard

Als er iets is dat ultieme gezelligheid en warmte aan je woonkamer kan toevoegen, is het wel een sfeerhaard. Van een bio-ethanol sfeerhaard tot een elektrische sfeerhaard: die keuze is helemaal aan jou. Door een sfeerhaard in je woonkamer te hebben ben je helemaal in de winterse sferen. Want zeg nou zelf, sfeerhaard aan, serie aangezet en een lekker dekentje erbij: wat wil je nog meer op een lange winteravond?

Geuren

Iets dat ook zeker bijdraagt aan een winter vibe in je woonkamer, zijn bepaalde geuren. Er zijn namelijk geuren die je meteen doen denken aan de winter, en dat is dus zeer geschikt. Heb jij een typische geur die je vindt passen bij de winter en die je graag in je woonkamer zou willen ruiken? Dat is zeker mogelijk. Dit kun je namelijk doen door middel van het plaatsen van bijvoorbeeld geurkaarsen of geurstokjes. Wanneer je deze in je woonkamer plaatst ruik je telkens weer die lekkere winterse geur. Als je op een gegeven moment een beetje klaar bent met een bepaalde geur, kun je dit zo weer vervangen door een andere geurkaars of andere geurstokjes te kopen.

Kortom, er zijn best wat dingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw woonkamer wordt omgetoverd tot een gezellige winterse kamer. Als jij echt een liefhebber bent van gezelligheid en de winter, is dit dus ontzettend leuk om te doen. Het is warm, knus en gezellig: kom maar op met die koude winter!

Gerelateerde artikelen

Back to top button