Liefde & relatie

Eerste date op de planning? Dit zijn goede tips!

Heb je een leuk nieuw iemand ontmoet? Als je een nieuwe connectie bent aangegaan en het klikt, dan kan het leuk zijn om binnenkort een eerste date te plannen. Of je nu iemand hebt ontmoet in de kroeg of ervaringen met verschillende dateplatformen hebt en daar een goede klik hebt gevonden: een eerste date kan altijd spannend zijn. Het is goed om jezelf hierop voor te bereiden, zodat je een goede eerste indruk kunt maken. Wij zetten wat handige tips op een rij.

Doe er moeite voor

Een goede tip voor als je een eerste date op de planning hebt staan, is om er moeite voor te doen. Hiermee bedoelen we dat je er goed verzorgd uit kunt zien op de date. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Maak jezelf mooi op, zorg dat je haar netjes zit en draag een leuke outfit. Blijf hierbij wel echt bij jezelf en doe jezelf niet voor als iemand anders, want daar heb je niets aan. Je date moet tenslotte wel de echte jij zien te ontdekken.

Toon interesse

Toon interesse

Een handige tip voor tijdens de eerste date, is door echt interesse te tonen in de persoon. Alleen dan kom je er tenslotte achter of jullie veel dingen gemeen hebben of niet en of er een klik is. Haak in op de dingen die je date vertelt en probeer de juiste vragen te stellen. Houd het vooral ook lekker luchtig bij de eerste date en probeer lastige onderwerpen nog even te voorkomen. Denk juist aan onderwerpen als toekomstvisies, dromen en ambities.

Praat niet over andere mannen

Als je een date hebt met een leuke man, is het geen aanrader om op de eerste date te praten over andere mannen. Exen kunnen natuurlijk ter sprake komen, maar ga hier niet te diep op in. Het kan ongemakkelijk worden als je continu over je ex vertelt en dit kan de date een aparte wending geven. Probeer juist meer over elkaar te weten te komen in plaats van je liefdesleven uit het verleden naar boven te halen.

Deze drie tips kunnen jou erbij helpen om goed voorbereid de eerste date tegemoet te gaan. Hoewel het natuurlijk spannend kan zijn en soms ook een beetje ongemakkelijk, is het aan jou en je date om het zo leuk mogelijk te maken. Kom je er na de date achter dat het toch geen goede match is? Dan kun je op zoek gaan naar andere connecties. Nog een online datingplatform nodig om de ware liefde te ontmoeten? Novamora is een aanrader. Als je hier meer over wilt weten, lees dan de Novamora review.

Gerelateerde artikelen

Back to top button