Wonen

Dit zijn de trends op het gebied van wonen voor 2024

Net als ieder jaar, zit ook het jaar 2024 weer vol met allerlei trends als het gaat om wonen en dus ook ons interieur. Waar de een hier enorm gevoelig voor is, heeft de ander al jaren dezelfde inrichting. Het leuke en tevens ook grote voordeel aan het inrichten van een huis, is dat niets goed of fout is. We doen het namelijk vaak allemaal op basis van onze eigen smaak. Toch is het wel goed om te kijken naar de trends die spelen, zodat je weet hoe je een huis gezellig kunt inrichten. Dus kun jij wel wat tips gebruiken en wil je het thuis wat gezelliger maken? Lees dan deze trends goed door!

Smart homes worden nog slimmer

In 2024 zullen smart homes niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. We hebben al kennisgemaakt met slimme thermostaten en verlichtingssystemen, maar de mogelijkheden worden alleen maar uitgebreider. Denk aan huizen die reageren op je stemming, kamers die zich automatisch aanpassen aan je behoeften en apparaten die met elkaar communiceren. De technologie achter smart homes zal steeds geavanceerder worden en ons leven thuis nog comfortabeler maken. Nu snappen we heel goed dat dit niet voor iedereen weggelegd is, maar is het wel goed om te weten wat ons allemaal (nog) te wachten staat op dit vlak.

Duurzaamheid staat centraal

Duurzaamheid is al een tijdje een belangrijk onderwerp in de woonsector en dit zal in 2024 niet anders zijn. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu en dat zie je terug in de keuzes die we maken voor ons interieur. Denk aan meubels en accessoires gemaakt van gerecyclede materialen, energiezuinige verlichting en de opkomst van groene daken en verticale tuinen. Duurzaam wonen wordt niet alleen een trend, maar ook een levensstijl. Dus of je nu op zoek bent naar iets leuks voor op je dressoir of eettafel of bijvoorbeeld voornemens bent een volledige nieuwe gietvloer te laten leggen in huis, duurzaam is dé trends voor 2024, die zich naar verwachting alleen nog maar verder zal doorontwikkelen.

Minimalisme en functionaliteit gaan hand in hand

Minimalisme en functionaliteit gaan hand in hand

In 2024 zullen we steeds meer minimalistische interieurs zien waarbij functionaliteit voorop staat. We willen niet alleen een mooi huis, maar ook een praktisch huis. Denk aan meubels met ingebouwde opbergruimte, multifunctionele ruimtes en slimme indelingen die optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Het doel is om zo min mogelijk spullen te hebben, maar wel alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Natuurlijke materialen en kleuren

Wanneer we het hebben over een trend die in het verlengde van duurzaam eigenlijk al enkele jaren aan de gang is, dan is dit wel het gebruik van natuurlijke materialen en ook kleuren. Zo zien we dat als het gaat om de vloer, een lavasteen gietvloer voor in huis enorm populair is. Deze vloeren worden namelijk voor een groot deel gemaakt uit natuurlijke materialen, wat de belasting op het milieu en de natuur een stuk minder maakt. Daarnaast zien we ook dat natuurlijk kleuren het goed doen, zoals groen, terracotta, maar ook zwart. Deze kleuren zorgen voor een stukje warmte en sfeer, wat het fijn maakt om lekker thuis te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button