Vakantie & vrije tijd

Eerste hulp bij carnaval newbies

Voor alles moet er een eerste keer zijn, zo ook voor het vieren van carnaval. Waar de meeste mensen van beneden de rivieren met dit feestgedruis zijn opgegroeid, is dat niet voor iedereen het geval. Wat de reden ook is, de eerste keer carnaval vieren kan best spannend zijn. Want waar de onervaren feestganger nog denkt dat de carnaval stress pas begint in februari heeft het fout. Carnaval en de voorpret begint al veel eerder. Maar om een officieel beginpunt te noemen is de zogenaamde elfde van de elfde een goed uitgangspunt, dat is in veel regio’s de aftrap van het carnavalseizoen. Maar hoe jij deze eerste keer als onervaren feestvierder zonder kleerscheuren doorkomt? Lees snel verder.

De outfit

Kleren maken de man, iets wat in veel gevallen geldt maar waar het gaat om kleding en carnaval zeker. Eigenlijk kun je het niet verkeerd doen, want hoe gekker hoe beter. Je hoeft hier echt niet allemaal verkleedwinkels bij langs, je kunt ook gewoon de leukste verkleedkleding online kopen. Er zijn veel goede webshops, maar een aanrader is Partytrader. Hier vind je namelijk niet alleen een goede outfit voor jezelf, maar ook voor kinderen en je partner. In een paar klikken ben je klaar!

De outfit

Doe onderzoek

Maar voordat je die outfit gaat kopen is het aan te raden om ook nog even goed onderzoek te doen. Want in de meeste gevallen is een jolige outfit goed, maar er zijn ook regio’s waar ze andere tradities kennen. Zo zijn er bepaalde streken waar iedereen in een soort colbertje met verzamelde emblemen loopt. Hier kun je alleen achterkomen door onderzoek te doen. Vraag buren en bekenden, je zult er al snel achterkomen dat iedereen die een carnaval liefhebber is het ook leuk vindt om hierover te vertellen. Dit kun je eigenlijk alleen in de eerste jaren doen, daarna is je kans verkeken. Dus stel je op als newbie, en je zult de beste tips krijgen. 

Een laatste tip die ook goed is om te hanteren is om het niet alleen te doen, maar samen. Creëer een groep en ga samen een thema uitwerken aan de hand van outfits en accessoires. Ook kun je je aansluiten bij een bestaande carnavalsgroep, ook een perfecte manier om nieuwe vrienden te maken wanneer je die in een nieuwe regio nog niet hebt. Niet voor niets worden de meeste kinderen geboren negen maanden na carnaval, dit is het moment om even super sociaal te doen. Dus grijp je kans en wordt van newbie op het gebied van carnaval in no-time een ervaren vierder. Alaaf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button