Wonen

Waar moet je aan denken bij een traplift kopen?

Een traplift, jij kunt je er vast en zeker wel een voorstelling bij maken. Misschien heb je er zelfs weleens eentje gezien of gebruikt. Zo’n lift bestaat uit een stoel die op een rail gemonteerd is. Dankzij de meegeleverde motor kun je de stoel in beweging zetten, waardoor je al zittend naar boven of beneden gebracht wordt. Wil je een traplift kopen, maar weet je niet precies waar je aan moet denken? Je ontdekt het in deze tekst.

Soort trap

Eén van de zaken waar je aan moet denken bij een traplift kopen, is de trap waar je hem voor gaat gebruiken. Niet iedere trap is immers hetzelfde. Zo heeft de één een rechte trap, terwijl de ander een trap met één of twee bochten heeft. Zorg dat je weet voor welke soort trap je een traplift nodig hebt voordat je er eentje bestelt. Op deze manier voorkom je dat je een lift koopt die helemaal niet geschikt is voor je trap. Twijfel je welke soort trap je hebt? Laat dan een expert langskomen.

Lengte van de rail

De basis van een traplift wordt gevormd door een rail. Om goed en veilig gebruik te kunnen maken van de lift, is het belangrijk dat de rail de juiste lengte heeft. Meet je trap daarom nauwkeurig op voordat je een traplift bestelt. Beperk je niet tot de trap zelf, want de rail steekt zowel onder als boven een stukje uit. Er moet immers ruimte zijn om veilig in en uit de stoel te stappen. Heb je geen ervaring met het opmeten van je trap voor een traplift? Doe dit dan liever niet zelf, maar schakel hier een specialist voor in. Je weet zo zeker dat de rail de juiste lengte heeft.

Veiligheid

Veiligheid

De veiligheid is uiteraard ook iets om rekening mee te houden bij het kopen van een traplift. Bij een nieuwe traplift maak jij je hier waarschijnlijk geen zorgen over, maar bij een tweedehands traplift misschien wel. Koop je een tweedehands traplift op https://www.handicare-trapliften.nl? Dan ben je verzekerd van een veilige traplift. De tweedehands liften worden geleverd met een nieuwe rail en de stoel en motor worden gereviseerd. Hierdoor werkt de traplift niet alleen goed, maar kun je er ook veilig gebruik van maken.

Prijskaartje

Wie een traplift wil kopen, moet hier al snel een paar duizend euro voor neertellen. Ondanks de hoogte van dit bedrag moet jij je hier niet te veel door laten leiden. Door een traplift ben je immers minder afhankelijk van anderen, want je kunt zelf de trap op en af. Hierdoor kun je langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Heb je beide benen gebroken? Dan ben je niet in staat om zelf de trap op te komen. Omdat dit slechts tijdelijk is, zie je een traplift kopen misschien niet zitten. Begrijpelijk, want je investeert veel geld voor een relatief korte periode. Het huren van een traplift kan in dat geval wel interessant zijn. Je betaalt dan alleen voor de periode waarin je de traplift gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button