Mode

Waar let je op bij het kopen van nieuwe laarzen?

Het winterseizoen is begonnen en wellicht ben je nog op zoek naar nieuwe schoenen. In de winterperiode dragen veel dames laarzen, dit type schoeisel is namelijk op heel veel manieren te combineren en daarnaast houden ze je voeten lekker warm. Het kopen van de juiste laarzen kan een uitdaging zijn, je wilt uiteindelijk een mooi paar laarzen aanschaffen en het liefst ook nog een comfortabel paar. Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe laarzen, wij hebben een aantal handige tips voor je.

Welke stijl wil je?

Er zijn veel verschillende soorten laarzen, van kniehoge laarzen tot aan enkellaarsjes, met hak of zonder hak. Daarnaast heb je laarzen gemaakt van echt leer, kunstleer of (nep)suède. Wat jij mooi vindt, is uiteraard heel persoonlijk en het moet ook bij je stijl passen. Ook moet je rekening houden met onderhoud, laarzen van echt leer hebben veel onderhoud nodig om ze netjes te houden. Voordat je op zoek gaat naar nieuwe laarzen, is het verstandig om eens te kijken naar al deze verschillende soorten laarzen. Bekijk verschillende kleuren en afwerkingen en bepaal wat past bij je kledingstijl.

Meten is weten

Vaak weet je wel wat je schoenmaat is, toch is het verstandig om regelmatig je maat opnieuw te laten opmeten. Laarzen hebben vaak verschillende breedte voetbedden, de ene laars is smal terwijl de andere laars meer geschikt is voor een brede voet. Hou ook rekening met de kuitbreedte van de laars, heb je bijvoorbeeld brede kuiten, ga dan op zoek naar een laarzen met brede schacht. Natuurlijk is het ook nog eens per merk verschillend hoe de maten vallen, hier kan soms wel één tot twee maten verschil in zitten.

Tips voor het passen

Tips voor het passen

Zoals je hebt kunnen lezen is het altijd verstandig om voor aankoop de laarzen te passen, ook al denk je je maat te weten. Waar moet je op letten tijdens het aan passen van laarzen?

  • Pas laarzen vooral aan het einde van de dag aan. Je voeten en benen zijn namelijk aan het einde van de dag het ‘grootst’. Hierdoor weet je dat de laarzen echt passen en dat ze de gehele dag comfortabel zitten.
  • Het is ook zeker verstandig om beide laarzen aan te passen. Het kan namelijk zijn dat je voeten qua maat verschillen, bijna niemand heeft exact dezelfde voeten. Pas dus altijd beide laarzen aan en loop ook zeker even een rondje door de winkel.
  • Wanneer je laarzen gaat passen is het ook handig om een outfit te dragen waar je de eventuele nieuwe laarzen mee gaat combineren. Zo kun je meteen zien of de laarzen leuk matchen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button