Vakantie & vrije tijd

5x leuke activiteiten om te doen in de winter

Heb je zin in een leuk uitje of een dagje weg in de winter? Helemaal begrijpelijk! Of het nu ontzettend koud is, regent of de zon schijnt: er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens de winterdagen. Zoek je inspiratie voor een uitje in de winter? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij helpen je op weg!

Schaatsen

Want hoe kan het ook anders: schaatsen hoort bij de winter. Of je nou alleen gaat schaatsen, met je partner of familie en vrienden: het is een ontzettend leuke winteractiviteit. Natuurlijk hopen we dat we binnenkort weer eens op natuurijs mogen schaatsen, maar als dit niet het geval is, is het ook heel leuk om gewoon naar de schaatsbaan te gaan. Dan kan je na het schaatsen lekker opwarmen met een kopje koffie of warme chocolademelk: ideaal! En nog een voordeel: schaatsen is niet alleen leuk, maar je bent ook nog eens heel sportief bezig. Je verbrandt er namelijk ook nog eens flink wat calorieën mee.

Indoor skiën/snowboarden

Nog een sportief maar leuke activiteit om te doen in de winter, is indoor skiën of snowboarden. Dit is niet alleen leuk voor degenen die al vaak op wintersport gaan en het dus al goed kunnen, maar ook juist als je totaal geen ervaring hebt in skiën of snowboarden. Indoor skiën of snowboarden kun je doen in bijvoorbeeld SnowWorld. Het is vooral een hele leuke activiteit om te doen met je familie of vrienden. Deze activiteit staat garant voor een dag vol plezier.

Boswandeling

Ben je graag in de buitenlucht? Dan vind je het maken van een boswandeling vast heerlijk. Want zeg nou zelf, een mooie wandeling maken in het bos op een winterse dag als het zonnetje schijnt, dat is toch ideaal? Warme kleding en schoenen aan, sjaal om, muts op en je bent er helemaal klaar voor. Je kunt een mooie boswandeling maken in je eentje, maar ook samen een wandeling maken is natuurlijk heel gezellig. Als je van plan bent om in de winter een boswandeling te doen, is het wel goed om in de gaten te houden hoe het weer wordt. Je zit er tenslotte niet op te wachten om met harde regen door het bos te wandelen. 

Winter Efteling

Een dagje of paar dagen naar de Winter Efteling, dat is een leuke winteractiviteit voor jong én oud. Als je echt in de mooie wintersferen wilt komen, ben je hier aan het juiste adres. Talloze lichtjes en besneeuwde bomen, sfeervolle pleintjes en na een koude dag even opwarmen met een warme lekkernij: dat is er allemaal in de Winter Efteling. En dat natuurlijk alleen, want je komt uiteraard voornamelijk voor de toffe attracties dat de Winter Efteling te bieden heeft. 

Museum

Voor de echte cultuurliefhebbers is het bezoeken van een museum ideaal voor in de winter. Nu het toch koud is buiten, is dit de perfecte mogelijkheid om eens te genieten van de mooiste kunst en cultuur dat Nederland te bieden heeft. En geloof ons, mogelijkheden genoeg! Er zijn in Nederland vele musea die je kunt bezoeken. Met een dagje museum ben je dan ook wel een tijdje zoet, dus ideaal voor een winters dagje weg. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button