Vakantie & vrije tijd

Deze 3 trends ga je dit festivalseizoen zien

Dat een festival vandaag de dag veel meer is dan een leuk event met populaire artiesten? Daar vertellen we je ongetwijfeld niets nieuws mee. Festivals bezoeken zijn een lifestyle geworden. Er worden omgevingen gecreëerd waar mensen even helemaal aan de waan van de dag kunnen ontsnappen, en écht zichzelf kunnen zijn. Festivals gaan dan ook gepaard met trends en ontwikkelingen. Van foodtrends tot kleding musthaves. Welke we dit festivalseizoen gaan zien? Lees snel verder.

1.     Glitter en glamour

De afgelopen jaren mocht de festivaloutfit steeds uitbundiger en uitdagender. Het succes van een passende festivaloutfit valt of staat natuurlijk met in welke mate deze aansluit bij het thema. Een hardcore festival vraagt natuurlijk iets anders dan een Ibiza hippie oord. Maar een trend die we op vele terreinen terugzien is die van glitters. Deze zijn er in alle kleuren en soorten, daarmee passen ze binnen iedere festivalsoort. Een relatief goedkope extra tool voor jouw festivallook, die vaak meerdere keren gebruikt kunnen worden. Kortom, festival glitters zijn een musthave.

Glitter en glamour

2.     Overal juwelen

Juwelen maken niet alleen in het dagelijkse leven je outfit af, ook waar het gaat om de festivaloutfit kunnen juwelen net dat beetje extra bieden. Toch zijn juwelen niet bepaald goedkoop, al zijn er ook goedkopere opties verkrijgbaar natuurlijk. Deze worden dan ook al sinds het begin van de populariteit van festivals volop gebruikt voor de finetuning van een outfit. Maar wat we sinds enkele jaren vooral spotten zijn de zogenaamde face jewels. Kijk eens in een speciale festivalshop om te kijken wat de verschillende opties en mogelijkheden zijn!

3.     Genderfluïde

Het verschil in onderscheid wat lijkt te vervagen tussen man en vrouw, is ook steeds meer zichtbaar op festivals. De mannen en vrouwen toiletten worden steeds vaker vervangen door genderneutraal, en we zien dit ook terug in de outfits. Op een festival mag je jezelf zijn, ongeacht wat voor seksuele geaardheid of -voorkeur je geniet. Een jurk als man? Lekker doen! En wat dacht je van make-up? Ook als jongen kun je heerlijk losgaan met speciale festival make-up! De mannen van de Italiaanse band Måneskin laten zien dat het ook heel mannelijk kan staan.

Kortom, de voorpret voor komend festivalseizoen kan vándaag nog starten met de aanschaf van de festivaltools voor komend seizoen. Tegenwoordig zijn er hele winkels en webshops gevuld met de leukste artikelen, outfits en accessoires. Verdiep je hierin en kies de spullen die bij jouw voorkeur passen. Stem deze af op het soort festival en je zult een opvallende verschijning zijn. Ga je met een groep? Ga dan afgestemd als geheel, dit kan voor een waar spektakel zorgen, en zorgt er ook nog eens voor dat jullie elkaar dit keer niet constant kwijtraken. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button