Vakantie & vrije tijd

3x inspiratie voor winterzonbestemmingen in Europa

Ben jij van plan om deze winter de zon op te zoeken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn namelijk genoeg plekken in Europa waar je goed terecht kunt voor een winterzon vakantie. Denk aan Turkije, Spanje, Griekenland en meer. Een vakantie naar Turkije met FTI kun je bijvoorbeeld makkelijk en snel boeken als je er last minute tussenuit wilt! Heerlijk voor als je even wilt ontsnappen aan de koude wintermaanden in Nederland. Hieronder vind je inspiratie voor verschillende winterzonbestemmingen in Europa!

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden staan ook bekend als ideale winterzonbestemmingen. De Canarische Eilanden zijn makkelijk te bereiken met het vliegtuig en liggen op ongeveer 4 uur vliegen van Nederland. Op de Canarische Eilanden is het klimaat het hele jaar door warm en zonnig. Zo kun je er ook in de winter genieten van een heerlijke zonvakantie. De watertemperatuur blijft in de winter ook lekker warm en zo kun je er in de winter goed zwemmen. Op de meeste eilanden kun je genieten van een heerlijke strandvakantie. Verder hebben sommige eilanden een vulkaan en zie je op vrijwel alle eilanden vulkanische sporen. Op het eiland Tenerife kun je beroemde vulkaan ‘El Teide’ bekijken en genieten van de prachtige natuur rondom de vulkaan. Het is dus zeker de moeite waard om de Canarische Eilanden te bezoeken in de winter!

Madeira

Een ander eiland in Europa wat een goede optie is voor een winterzonbestemming is het Portugese eiland Madeira. Dit eiland ligt een heel stuk van de Portugese kust en er heerst het hele jaar door een zacht en zonnig klimaat. Dit maakt het de ideale winterzonbestemming. Ook Madeira is makkelijk te bereiken met het vliegtuig en ligt op slechts enkele uren vliegen van Nederland. Het eiland heeft prachtige natuur en daarnaast kun je er ook genieten van een strandvakantie. Je kunt het eiland het beste verkennen met een huurauto. Zo kun je afgelegen plekjes bereiken en alle bezienswaardigheden van het eiland bekijken. Ook weer een bestemming voor op je lijstje!

Turkije

Turkije is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor in de winter. Een vakantie met FTI naar Turkije boek je snel en eenvoudig. Vooral in het zuiden van het land kun je er in de winter genieten van warme temperaturen en zon. Denk bijvoorbeeld aan de badplaats Antalya. Hier kun je in ieder geval tot de maand januari genieten van een warm klimaat en de zon. In Antalya kun je genieten van de zee en tot rust komen op een van de vele stranden. Ook kun je er boottochten boeken en goed snorkelen. Verder is de natuur rondom de stad ook prachtig en kun je bijvoorbeeld de watervallen van Düden bezoeken. Er is genoeg te doen in deze Turkse badplaats en dankzij het warme klimaat is dit een ideale winterzonbestemming!

Met al deze inspiratie voor winterzonbestemmingen in Europa kun jij alvast je winterzonvakantie plannen!

Turkije

Gerelateerde artikelen

Back to top button