Mode

Stijlvol op de motor: 4 tips

Als vrouw die van motorrijden houdt wil je er natuurlijk ook op de motor een beetje stijlvol uitzien. Dat valt nog niet mee, want veel motorkleding is gericht op functionaliteit en heeft meer een stoere dan een stijlvolle uitstraling. Toch is het niet onmogelijk om stijlvol op de motor te zitten. We geven vier tips.

Shoei Glamster motorhelmen

Je helm is waarschijnlijk je minst favoriete onderdeel van je motoroutfit. Het is een verplicht nummer en hoewel ze vaak wel stoer zijn, zijn ze zelden charmant. Zeker een integraalhelm is niet erg charmant, maar biedt wel de beste bescherming op de motor. Gelukkig is producent Shoei er in geslaagd om een serie motorhelmen te produceren die wél iets charmants hebben. De Glamster serie is subtiel en mooi rond vormgegeven zonder al te veel moderne poespas en is zeker het bekijken waard!

Kevlar motorjeans

Stijlvol op de motor én van de motor af kan tegenwoordig met motorjeans. Deze zijn doorgaans gemaakt van een slijtvaste stof zoals Kevlar en kunnen ook prima in het dagelijkse leven gedragen wordt. Als je een mooie vindt waar je wel mee gezien wilt worden, weet je dus zeker dat je ook stijlvol op de motor zit. Wel zijn er verschillen in waar de motorjeans versterkt zijn met slijtvaste stof: de John Doe Betty Highwaist is bijvoorbeeld volledig beschermd, terwijl de Mottowear Stella alleen op belangrijke plekken, zoals de heupen, het zitvlak en knieën, slijtvast is. Let in dat laatste geval goed op de pasvorm en de lengte: de broek moet goed aansluiten zodat de bescherming niet bij een val op de verkeerde plek zit.

REV’IT! Bellecour motorjas

REV’IT! Bellecour motorjas

Ga je voor motorjeans, dan ben je ook nog op zoek naar een stijlvolle motorjas. Daarvoor kun je als dame prima terecht bij het merk REV’IT!. Deze producent ontwerpt erg mooie jassen die ook nog eens betaalbaar zijn. Kijk in het bijzonder eens naar de klassieke en stijlvolle Bellecour, die te verkrijgen is in bruin en zwart koeienleer. Dit is een stoere en toch modieuze leren jas waar je ook in het dagelijks leven mee gezien wilt worden!

Chelsea boot motorlaarzen

Fan van de Chelsea boot en wens je ook zoiets stijlvols op de motor te kunnen dragen? Die wens kan uitkomen. De Stylmartin Oxford Black is namelijk dé oplossing voor de Chelsea-boot fans die ook graag op de motor springen. Deze klassieke laarzen zijn gemaakt voor op de motor en zijn misschien wel hét perfecte voorbeeld van functionaliteit in combinatie met fashion.

Handschoenen Spectrum Ladies

Maar je motoroutfit is nog niet af. Zonder goede motorhandschoenen kun je immers niet veilig op de motor klimmen. Ook motorhandschoenen zijn vaak vooral functioneel en op het stoere af vormgegeven. Maar als je goed zoekt, vind je tóch iets wat zowel beschermd als stijlvol en sexy is. Wat te denken van de REV’IT! Spectrum Ladies motorhandschoenen met donkergrijs luipaardprint die erin slagen om er nauwelijks uit te zien als de gemiddelde motorhandschoen. Daar vallen de mannen geheid bij in zwijm! Ze zijn ook nog eens voorzien van vingertoppen waarmee je een touchscreen kunt blijven bedienen.

Met deze kleding en helm voor op de motor ben jij een motorchick die erin slaagt om er ook op de motor vrouwelijk uit te blijven zien. Geheid dat de ogen op jou gericht zullen zijn wanneer je voorbij gereden komt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button