Tips om als alleenstaande vrouw je huis te verbouwen
Als alleenstaande vrouw is het vaak een hele uitdaging om iedere maand rond te kunnen komen. Helemaal wanneer je ook nog eens trotse moeder bent van een of meerdere kinderen en je misschien wel niet in de gelegenheid bent om fulltime te kunnen werken. Gelukkig zijn er in Nederland allerlei toeslagen, maar blijft het vaak wel de eindjes aan elkaar knopen. Toch kan het zijn dat je om wat voor reden dan ook noodgedwongen je huis moet verbouwen, omdat bijvoorbeeld de keuken van ellende bijna uit elkaar valt of de kitranden in de badkamer bijna zwarte zijn. Omdat we heel goed snappen dat het ales alleenstaande vrouw of moeder, enorm pittig kan zijn, hebben we een aantal tips voor je om toch te kunnen verbouwen.
Bekijk de mogelijkheden voor een verbouwingslening
Wanneer je noodgedwongen wat aanpassingen moet doen aan je woning, maar je hebt niet voldoende financiële middelen om dit allemaal zelf te kunnen bekostigen, dan is een lening de enige optie. Ga daarom eens in gesprek met een bank of andere kredietverstrekker om de mogelijkheden van een verbouwingslening te bespreken. De hoogte van het maximaal te lenen bedrag is vaak afhankelijk van een aantal zaken, zoals onder andere je inkomen, maar ook de potentiële meerwaarde van de woning. Raadpleeg daarom dus ook altijd een onafhankelijke adviseur, die je kan helpen bij het vinden van de juiste financier tegen een gunstige rente.
Vraag vrienden en familie
Dat materialen bekostigd moeten worden om je huis te kunnen verbouwen is logisch, maar het slopen van bijvoorbeeld de oude keuken, kan ook prima gedaan worden door een paar vrienden en je familie. Op deze manier bespaar je namelijk aanzienlijk op de kosten, aangezien de meeste vrienden en de hele familie met een kop koffie en lekkere koek al snel tevreden zijn. Door het geld dat je kunt lenen zo efficiënt mogelijk te gebruiken voor materialen en klussen die echt niet door jou en je vrienden zelf kunnen worden gedaan, kun je vaak een stuk meer resultaat behalen dan wanneer je de volledige verbouwing uitbesteed. Maak wel duidelijke afspraken over wie wat doet en dat straks niet een enthousiaste oom begint met slopen van iets wat (nog) niet de bedoeling is.
Vergeet ook de inrichting niet
Nadat je je huis onder handen hebt genomen, moet deze ook weer worden ingericht. Gelukkig is ook daar een potje voor en kun je, in het geval je deze mogelijkheid nog hebt, ook een inrichting financieren door middel van bijvoorbeeld een lening. Dit kan zijn bij een kredietverstrekker, maar je kunt ook vragen aan familie of vrienden of ze je kunnen helpen. Dit hoeft niet altijd direct met geld te zijn, maar kunnen ook meubels zijn. Stel dat een stel vrienden een nieuwe bank heeft gekocht en deze nog geen twee jaar oud is, dan is het raadzaam om eens te informeren wat het je kost om over te nemen. Zo heb jij een bijna nieuwe bank voor weinig en kun je met de rest van het geld kijken naar de overige spulletjes voor in huis.