Wonen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe interieurtrend: duurzaam wonen

Het wordt meer en meer een echte interieurtrend: duurzaam wonen. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om deze interieurtrend op te volgen. Dat is dan ook helemaal niet gek, want er zitten natuurlijk een hoop voordelen aan duurzaam wonen. Ben je benieuwd wat de interieurtrend duurzaam wonen precies inhoudt? In dit artikel vertellen wij je alles over deze trend en laten we weten hoe je deze trend kunt toepassen in jouw interieur. 

Wat is een duurzaam interieur? 

Een duurzaam interieur houdt in dat het interieur bestaat uit items die duurzaam zijn geproduceerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gerecycled materiaal. Ook meubels die tijdloos zijn en langer meegaan zijn hiervan een goed voorbeeld. Tegenwoordig zijn er heel veel items te koop die duurzaam zijn geproduceerd, waardoor steeds meer mensen kiezen voor de nieuwe interieurtrend: duurzaam wonen.

Hoe maak ik mijn interieur duurzaam? 

Zou jij graag mee willen doen met deze populaire interieurtrend? Hieronder vertellen wij je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw interieur meer duurzaam wordt. 

Als je jouw interieur duurzaam wilt maken, is het een goed idee om te beginnen met duurzame verf. Nu hoor ik je denken: duurzame verf? Ja, het bestaat zeker. Duurzame verf is verf die geen schadelijke stoffen als parabenen bevat. Daarnaast gaat duurzame verf lang mee en is het veel minder schadelijk voor het milieu. Als jouw muren in je huis dus nog een nieuw kleurtje kunnen gebruiken en je wilt graag rekening houden met het milieu, is het een aanrader om voor duurzame verf te kiezen. 

Naast duurzame verf kun je in je interieur gebruik maken van verantwoorde en milieuvriendelijke materialen. Dit zijn dus materialen die duurzaam zijn geproduceerd en er dus rekening is gehouden met het milieu. Tegenwoordig kun je al veel van dit soort meubilair kopen. Kijk voordat je het koopt dan ook altijd even hoe het meubilair is geproduceerd. Zo kun jij uiteindelijk de beste keuze maken voor het meubilair dat en duurzaam is, en past bij jouw interieur. 

In een duurzaam interieur kan natuurlijk geen groen ontbreken. Dit is tof om te gebruiken als kleuren voor je interieur, maar dat niet alleen. Met groen bedoelen we uiteraard ook planten en bloemen. Planten en bloemen kunnen namelijk CO2 zuiveren en dit is natuurlijk goed voor het milieu. En zeg nou zelf, planten en bloemen in huis maakt je interieur ook gewoon een stuk gezelliger. Kies voor lekkere kleurrijke planten en bloemen, zo fleurt jouw interieur helemaal op. 

Duurzaam wonen wordt steeds populairder. Het is dan ook helemaal niet zo dat duurzame spullen minder mooi of minder goed zijn. Duurzame spullen voor je interieur zijn namelijk vaak modern en mooi en gaan een lange tijd mee. Door de interieurtrend duurzaam wonen op te volgen houd je dus en rekening met de laatste trends en houd je bovendien ook nog eens goed rekening met het milieu. Als jij graag bewust omgaat met het milieu, is het dus zeker een aanrader om te kiezen voor een duurzaam interieur. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button