Wonen

3 tips om te besparen op internet en tv

Het leven is duur, dat merken we op het moment allemaal. Door de hoge inflatie en de astronomisch gestegen energieprijzen houden we steeds minder over. De verwarming moet omlaag ondanks de koude buitentemperaturen en lang onder de douche staan is er ook niet meer bij. De drang om te besparen is er, maar het is vaak moeilijk om bespaarmogelijkheden te vinden waar je meteen van profiteert. Heb je een abonnement voor internet en tv waarvan de initiële looptijd als is afgelopen? Dan ligt daar misschien een bespaarmogelijkheid. We geven een aantal tips voor hoe je kun besparen op internet en tv.

Downgraden

Heb je momenteel kabelinternet of glasvezelinternet? Het is fijn dat je daarmee hoge downloadsnelheden kunt halen, maar het zijn wel dure internetabonnementen. Je kunt overwegen om te downgraden naar DSL-internet, want dat is een stuk goedkoper. Het lastige daarvan is wel dat de maximale downloadsnelheid niet zo hoog ligt en verder beperkt wordt door de afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Kijk daarom goed naar wat de daadwerkelijk haalbare snelheid op jouw adres is. In principe moet je als je alleen woont met een downloadsnelheid van 20 Mbps kunnen rondkomen, tenzij je aan online gaming doet, in welk geval downgraden naar DSL geen optie is. Met meerdere personen is minimaal 30 Mbps aan te raden.

Geen tv-abonnement meer nemen

Geen tv-abonnement meer nemen

Je kunt ook besparen door bij een nieuw abonnement af te zien van een abonnement voor tv. Steeds meer mensen maken die keuze, omdat on-demand kijken naar streamingsdiensten zo populair geworden is. Vraag jezelf af hoeveel je nog daadwerkelijk naar ‘lineaire’ televisie kijkt. Maakt dat het nog de moeite waard om ervoor te blijven betalen? Live uitzendingen van sportevenementen die door de NOS uitgezonden worden kun je alsnog via de NOS-app en eventueel een Chromecast op je televisie toveren. Dan kijk je via je internetverbinding. Wil je ook andere zenders? Overweeg dan bij je internetabonnement online tv af te nemen, zodat je via de app van de aanbieder kunt kijken. Ook dat bespaart kosten ten opzichte van een volwaardig tv-abonnement. Ook kun je een abonnement nemen op de streamingsdienst NLZIET in plaats daarvan.

Gunstige aanbieding

Wil je niet downgraden naar DSL-internet en eventueel ook geen afscheid nemen van je tv-abonnement? Dan kun je kijken of je wel een gunstige aanbieding kunt vinden voor een nieuw abonnement voor kabelinternet of glasvezelinternet. Voor glasvezel, als dat al beschikbaar is in jouw woning, zijn er vaak meerdere aanbieders, waardoor er wat te kiezen valt. Dat is niet het geval bij kabelinternet. Heb je nu kabelinternet, dan kun je vaak bij je huidige (en enige) aanbieder geen interessante nieuwe aanbieding krijgen. Overweeg dan als mogelijk om over te stappen naar glasvezelinternet en daar van een gunstige aanbieding te profiteren.

Besparen gaat zelden zonder pijn. Dat is helaas de realiteit waar we het allemaal mee moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming die lager moet en het douchen dat korter moet. Als je echt serieus op maandelijkse basis wilt kunnen besparen op internet en tv, is het bijna onvermijdelijk dat je er wat voor moet opgeven. Dat hoeft niet permanent zijn, want er kunnen ook weer betere tijden komen. En misschien went je nieuwe abonnement wel heel snel en bevalt het je ook gewoon goed genoeg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button