Verzorging

Vaak last van statisch haar? Dit doe je ertegen!

De winterdagen zijn weer aangebroken en dat is niet altijd goed nieuws, zeker niet als het om ons haar gaat. Je herkent het dan ook vast wel: haren die overal aan blijven kleven en zelfs in sommige gevallen rechtop gaan staan. Statisch haar kan enorm vervelend zijn, en daarom is het goed om te weten wat je ertegen kunt doen. Dan ben je hier ook op de juiste plaats, want hoe je van statisch haar afkomt lees je in dit artikel. 

Gebruik conditioner

Conditioner is de redder in nood als je weer eens statisch haar hebt. Als je conditioner in je haar aanbrengt, ontstaat er vocht in je haar en daarvan wordt jouw haar niet alleen zacht, maar ook veel minder snel statisch. Als jouw haar juist heel erg droog is, is de kans een stuk groter dat het veel sneller statisch wordt. En dat is uiteraard wat je juist wilt voorkomen. 

Spuit haarlak op je borstel, sjaal of muts

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt wel: haarlak. Wat je kunt doen, is haarlak spuiten op je borstel of kam voordat je begint met je haren kammen. Het is ook een goede optie om haarlak te spuiten op bijvoorbeeld je sjaal of muts. Wanneer je dit doet, blijft je haar niet plakken aan je sjaal of muts en hoef je je dus niet druk te maken over een gekke coupe.

Draag zo min mogelijk synthetische en wollen kleding

Zeg je synthetische of wollen kleding, dan zeg je statisch haar. Synthetische en wollen stoffen zijn namelijk van zichzelf al statisch. Dit zorgt ervoor dat de kans veel groter wordt dat dit ook bij jouw haar gaat gebeuren. En dat leidt dan weer tot het knetteren of kleven van je haar, waar je niet op zit te wachten. Probeer in de wintermaanden dan ook zo min mogelijk van dit soort kleding te dragen, als je wilt voorkomen dat je haar telkens statisch wordt. 

Was niet iedere dag je haar

Het is sowieso niet goed om iedere dag je haar te wassen, maar vooral in de wintermaanden als jouw haar snel statisch wordt is dit geen goed idee. Als je jouw haar vaak wast, verliest het zijn vocht waardoor het dus steeds droger wordt. Gebruik dan ook zeker geen droogshampoo, want dit maakt het effect nog erger. 

Vermijd föhnen en stijlen

Als je haar vaak statisch is, lijkt het je misschien een goed idee om je föhn of stijltang te gebruiken. Echter werkt dit totaal averechts, want op deze manier droogt je haar alleen maar meer uit. De beste optie is om jouw haar gewoon natuurlijk op te laten drogen. Gebruik jij een föhn of stijltang het liefst dagelijks, en kun je echt niet zonder? Zet deze apparaten dan op een zo laag mogelijke stand qua temperatuur.

Kleding wassen

Nog een manier om sneller van statisch haar af te komen, is door jouw kleding te wassen met bijvoorbeeld wasverzachter. Ook het mee wassen van een bal van aluminiumfolie schijnt ervoor te zorgen dat je kleding antistatisch wordt. Deze optie is dus zeker het proberen waard als jij graag van statisch haar af wilt komen. 

Statisch haar is natuurlijk enorm vervelend, maar met bovenstaande tips kun je dit flink verminderen. Zeg maar dag tegen knetterend en klevend haar!

Gerelateerde artikelen

Back to top button